lihkg咖啡同好區1

1001 回覆
66 Like 2 Dislike

有冇bialetti用家

封左塵好耐

邊到有得買同好唔好

生活館 , 清洗煩 但咖啡夠力

而家有隻有埋creama 既,沖出黎種感覺好正
個人覺得 Pacific 真係好垃圾 仲衰過 Starbucks

垃圾Pacific
沙不有時買唔到啡都局住要飲
連鎖我覺得最好係habitu ,不過都要睇地區
Ucc正
Ucc正

你講咖啡館定粉先
咖啡館黎講佢連野食都好那好食
強貼留名
飲開觀塘return coffee / knockbox @mk

飲過return 真係好好飲,有想再叫多杯既感覺,而且價錢又合理
飲過幾次knockbox 唔覺得真係好好飲 可能唔啱口味
仲飲過brew job,都唔錯,而且環境幾正 好啱星期六日去hea 下
有冇巴打有其他推介?最好九龍區
仲有巴打們買豆去開邊到買?去開好景(平+方便 )
Ucc正

你講咖啡館定粉先
咖啡館黎講佢連野食都好那好食

原本講咖啡,下次等我試埋佢野食先
屋企頹用nespresso
飲開Black coffee 有冇邊間推介 (最好新界)
同埋有冇其他都係冇奶嘅咖啡選擇
留名學野

去元朗accro 飲specialty coffee 有手沖有虹吸
個人覺得 Pacific 真係好垃圾 仲衰過 Starbucks

垃圾Pacific

講漏左habitu, habitu連鎖店黎講一定頭3
pacific d 豆無starbucks 咁唔穩定
有幾次飲starbucks d 豆燶到
pacific 最多係無味
Clever cup 單品豆

係公司飲最易整係clever cup
我密謀緊買french press/ handdrip 返公司玩

邊度買clever cup好,
Clever cup 單品豆

係公司飲最易整係clever cup
我密謀緊買french press/ handdrip 返公司玩

邊度買clever cup好,

淘寶方便
係淘寶準備買aeropress加磨豆機
平香港好多
係香港鍾意去pacific
大多時候都唔會揀連鎖咖啡店
利申:咖啡癮JJ
強貼留名
飲開觀塘return coffee / knockbox @mk

飲過return 真係好好飲,有想再叫多杯既感覺,而且價錢又合理
飲過幾次knockbox 唔覺得真係好好飲 可能唔啱口味
仲飲過brew job,都唔錯,而且環境幾正 好啱星期六日去hea 下
有冇巴打有其他推介?最好九龍區

Return 真心好飲
平時近公司得閒就去買杯飲

垃圾Pacific

咖啡好飲,又少啲人
無咁多港女同溫書撚
不過poly間habitu執左
以前經過都買返杯 廿幾蚊抵到
各位有無即溶咖啡推介?
非三合一
飲開759隻ucc想轉下口味
各位有無即溶咖啡推介?
非三合一
飲開759隻ucc想轉下口味

即浴真係ucc 比較好
諾士佛台附近有乜coffee shop
想早餐買杯返office
只知有starbucks and pacific,想搵第d 試下
只知有starbucks and pacific,想搵第d 試下

上the one 飲habitu 喇
或者去重慶大廈果邊飲espresso alchemy

垃圾Pacific

咖啡好飲,又少啲人
無咁多港女同溫書撚

我畢業果時先岩岩開
咁快執
果時未識飲咖啡 覺得好貴
依家見到廿零蚊實狗衝

垃圾Pacific

咖啡好飲,又少啲人
無咁多港女同溫書撚

我畢業果時先岩岩開
咁快執
果時未識飲咖啡 覺得好貴
依家見到廿零蚊實狗衝

睇黎大家差唔多年份

個時成日去飲咖啡溫下書
而家轉左做burger.

遠少少k11附近有間urban coffee roaster. 都唔錯的

上the one 飲habitu 喇
或者去重慶大廈果邊飲espresso alchemy

重慶幾遠下
the one 個下次試下先
有冇推介
最緊要唔好太甜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞