lihkg咖啡同好區1

1001 回覆
66 Like 2 Dislike
lm
話時話,自己用咖啡機整果啲硬係覺得無咁好味

我試過早餐 Costini coffee + 包,lunch 美心 + coffee, tea 自己咖啡豆滴2杯+dinner 又一杯。嗰晚我直頭想嘔

我岩岩學個陣上trainning 要cupping
食完個包有10幾隻豆要試 個日我暈足成日 全日都想嘔

邊到有得dp 想學多d 點飲
話時話,自己用咖啡機整果啲硬係覺得無咁好味

你果部咩機呀

我試過早餐 Costini coffee + 包,lunch 美心 + coffee, tea 自己咖啡豆滴2杯+dinner 又一杯。嗰晚我直頭想嘔

我岩岩學個陣上trainning 要cupping
食完個包有10幾隻豆要試 個日我暈足成日 全日都想嘔

邊到有得dp 想學多d 點飲

如果是手沖我可以幫下手
飲過丸福,返唔到轉頭
普通Philip coffee maker
Coco espresso
尖沙咀n1都好飲

終於有人提coco, 佢啲cold crew好正

好好奇coco到底點解開到分店
朝9晚6仲要係上環啲偏僻位
人流咁少都有資金開分店
尖沙咀n1都好飲

人流咁少都有資金開分店

飲完cold brew真係返唔到轉頭
個種輕盈嘅口感
朝早飲真係覺得好舒服
尖沙咀n1都好飲

人流咁少都有資金開分店

我諗個風險都幾大 賺唔到咩錢
尖沙咀n1都好飲

人流咁少都有資金開分店

我諗個風險都幾大 賺唔到咩錢

一係就鋪主父幹
留名
有冇巴打試過/試緊自己種豆
有冇巴打試過/試緊自己種豆

有諗過
但呢,其實咖啡樹係要種幾年
同埋棵樹係 2米高
有啲會去到 3米
留名學野,剩係飲齋啡
留名學野,屋企只飲espresso同french press ,係街同常都係飲ice brew/虹吸式
有冇巴打飲過agnes b cafe ?

偏甜,TKO popcorn 嗰間試過
佢似用illy beans
留名學野,屋企只飲espresso同french press ,係街同常都係飲ice brew/虹吸式

我玩咁耐啡都未玩過 French press
啊撚一陣返唔返工
我要順手出旺角買野
唔識飲 不過鍾意飲 hand drip
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞