lihkg咖啡同好區1

1001 回覆
66 Like 2 Dislike

就5月啦喎

5月過上環 coffee shop 返工
到時唔知會唔會有咁多時間

邊間

穩定啲先開名
一陣做唔夠一陣就走左咪柒

講少少比我估下

禧利街果一帶
再多唔講
果帶是但轉個圈都有 3~4 間

係咪要有SCAA/SCAE 先請㗎?
想試下做part time 但只讀過一個short course

好多都唔洗 多數國外先要 好似係

其實無乜直接關係
我有讀不過提都無提過
cv 又無寫,面試又無講
連咖啡經驗都無寫到落cv
Lm
岩岩放sem
有咖啡經驗
想搵pt咖啡師做
但上極咩part time job 定求職網
都搵唔到
對咖啡冇咩研究
想問下掛耳咖啡濾袋 邊到有得買 同大約幾錢
手磨機巴打們有咩推薦
舊登睇到話匿名唔錯定係hario好D
手磨機巴打們有咩推薦

用緊匿名二代 hario就算喇 淨係用佢啲濾杯
手磨機巴打們有咩推薦

用緊匿名二代 hario就算喇 淨係用佢啲濾杯

匿名好過 hario
有錢的話首推 lido3
新界西讀書既表示會訂accro豆 如果番屋企附近就得閒去return望下有冇貨
岩岩放sem
有咖啡經驗
想搵pt咖啡師做
但上極咩part time job 定求職網
都搵唔到

同常啲非連鎖請人都會係fb ig開post
我就係咁搵我第一份pt

想學手沖咖啡

睇過下D課程冇包任何咖啡相關既裝備都要4,5千

有冇D係入門D既選擇架?

一路追POST簡單D要濾杯磨豆機
萃取酸苦味之類

我平時每日一杯, Pacific呀starbuck呀mccafe呀 (公司附近得呢d)
我想自己沖比自己飲多過飲呢d

拜託咁多位巴打

budget for 裝備可以2k~3k 入門試下先

搵我,我教你
有地方有工具有書
收費,心意

tg nightd1
留名 每日兩杯齊啡
想學手沖咖啡

萃取酸苦味之類

我平時每日一杯, Pacific呀starbuck呀mccafe呀 (公司附近得呢d)

拜託咁多位巴打

搵我,我教你
有地方有工具有書
收費,心意

tg nightd1

幾時搞個啡聚

你幾時有假
想學手沖咖啡

萃取酸苦味之類

拜託咁多位巴打

搵我,我教你
有地方有工具有書
收費,心意

tg nightd1

幾時搞個啡聚

你幾時有假

星期一至五啲假可以調 睇下你幾時搞

調返轉
你定個日子俾我
我再約人,萬一約唔到既最多咪我地2個自私玩

就左你時間先
想學手沖咖啡

萃取酸苦味之類

拜託咁多位巴打

搵我,我教你
有地方有工具有書
收費,心意

tg nightd1

幾時搞個啡聚

你幾時有假

調返轉
你定個日子俾我

就左你時間先

有興趣
除咗 fresh 大家知唔知邊到買咖啡豆平啊
想學手沖咖啡

萃取酸苦味之類

拜託咁多位巴打

搵我,我教你
有地方有工具有書
收費,心意

tg nightd1

幾時搞個啡聚

你幾時有假

調返轉
你定個日子俾我

就左你時間先

有興趣

有興趣
想學手沖咖啡

萃取酸苦味之類

拜託咁多位巴打

搵我,我教你
有地方有工具有書
收費,心意

tg nightd1

幾時搞個啡聚

你幾時有假

調返轉
你定個日子俾我

就左你時間先

有興趣

有興趣

你地得個講字
1個人都無搵過我
Lm 原來有咖啡post

一向都有
不過個個上哂水就唔再入 post
得我會入下黎

一向都有
不過個個上哂水就唔再入 post
得我會入下黎

上曬水 又唔入post 唔係好明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞