lihkg咖啡同好區1

1001 回覆
66 Like 2 Dislike
留名
邊到有好飲嘅soy flat white?

soy 你老味
留名
留名

soy 你老味

soy 可以好好飲
有冇人飲過arissto精品咖啡
想問一下,其實精品咖啡係點既?
想問下去邊到學拉花好?屋企有部gaggia 不過一直都拉唔到花,個sales 賣果時拉得好輕鬆,我次次都一堆泡

每部機都有唔同手勢打奶,馬力唔夠、單孔雙孔4孔打奶都唔同方法,近排去中學教班佢地買左部家用WOM雙孔都係勉勉強強打到奶

巴打有冇去比賽?

soy 你老味

soy 可以好好飲

願聞其詳

soy 你老味

soy 可以好好飲

願聞其詳

喺澳洲,十間cafe 用soy milk 有九間都係用Bonsoy(唔係打手)
呢隻soymilk 熱左之後冇咁易冇左味
可能冇牛奶咁creamy 但多左黃豆香味
我依家飲返牛奶唔知點會聞到腥味

你咪成日會搵 唔同地方既 咖啡飲既
你會飲得出唔同地方既咖啡
個風味上會有分別架嘛
就好似唔同地方出產既紅酒,會有唔同味一樣
所以某程度上你飲緊既已經係精品 ( 應該係 )
有沒有樓上咖啡店仲介紹?

個風味上會有分別架嘛

原來係咁
thanks
我都覺唔同地方既咖啡,有唔同既味道
巴打紅酒你都有研究嗎?
有無罐裝咖啡推介?

個風味上會有分別架嘛

原來係咁
thanks
巴打紅酒你都有研究嗎?

紅酒無研究純粹舉個例子

除左哥倫,仲有咩地方既咖啡你係飲過而又有印象 ?
講下你心中既分別
有無罐裝咖啡推介?

ucc 我幾欣賞
同埋日本野好似會健康啲
好似係

個風味上會有分別架嘛

原來係咁
thanks
巴打紅酒你都有研究嗎?

紅酒無研究純粹舉個例子

除左哥倫,仲有咩地方既咖啡你係飲過而又有印象 ?
講下你心中既分別

其實我都唔係飲左好耐咖啡
幾年左右,之前都無去深入研究
係飲左個度既哥倫比亞咖啡先開始有興趣
佢有時沖得好飲時,係我飲到成杯都有好好既after taste 既口感
個種咖啡香味同口感會殘留係口腔一段時間
好仲意個竹種感覺
我都試過佢個邊既哥斯達尼加豆咖啡,感覺咖啡味再重d ,烘焙火力應該大d,有d焦味道,個人就痳痳呢種口感

soy 你老味

soy 可以好好飲

你每次落order時
留意下你一講到Soy
咖啡師個表情有咩微妙的變化
而我可以話你知
佢個心已經粗口橫飛
最後我想講
Soy你老母
有冇ching有 1至2+ 年咖啡師經驗
pm我

搵你做乜
你請人 ?

朋友公司請人
幫手問下 佢話發展空間大

搵你做乜
你請人 ?

朋友公司請人
幫手問下 佢話發展空間大

點大法?有咩空間發展?
講多啲先吸引到人啵

唔知喎 我都係聽佢up
有興趣就留低聯絡方法
我轉交俾佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞