lihkg咖啡同好區1

1001 回覆
66 Like 2 Dislike
Lm 原來有咖啡post

一向都有
不過個個上哂水就唔再入 post
得我會入下黎

上曬水 又唔入post 唔係好明

屌打錯
上哂岸先真

一向都有
得我會入下黎

屌打錯
上哂岸先真

yo, 好耐冇上連登

一向都有
得我會入下黎

屌打錯
上哂岸先真

巴打好努力推post

買問平平地買豆有冇推介?

要求唔高,早餐咖啡,個人未醒唔使要靚野嘥料
成日比fd笑飲mc cafe 我真心覺得好飲過Starbucks mc cafe 講真唔差
成日比fd笑飲mc cafe 我真心覺得好飲過Starbucks mc cafe 講真唔差

mc cafe 的確係好飲過Starbucks
以價錢比較佢都的確係贏

一向都有
得我會入下黎

屌打錯
上哂岸先真

巴打好努力推post

買問平平地買豆有冇推介?

要求唔高,早餐咖啡,個人未醒唔使要靚野嘥料

我玩時玩手沖全世界四圍訂豆架喎
我平時玩手沖

以價錢比較佢都的確係贏

m記真心唔差

喺屋企開始沖咖啡,前後買咗十幾隻唔同款嘅杯,畀阿媽鬧

以價錢比較佢都的確係贏

m記真心唔差

喺屋企開始沖咖啡,前後買咗十幾隻唔同款嘅杯,畀阿媽鬧

我都買到成屋野
一開始都俾人話
話我哂咁多錢
新手想係淘寶執副架生試下開始自己沖
有無人有介紹
我中意飲illy 可惜香港得翻機場果間😭😭
有無同好
有無人有介紹

手沖 ?
定 espresso
有無人有介紹

手沖 ?
定 espresso

手沖
邊度買aeropress平?
其實同French press/手沖有咩公別?
有無人有介紹

手沖 ?
定 espresso

手沖

直接搵我上黎我到
我教你 / 你自己試用啦
手沖工具都算齊
邊度買aeropress平?
其實同French press/手沖有咩公別?

差好遠喎
aeropress 係用加壓既方式去壓啲啡出黎
所以出到黎既口感會比手沖多 啲啲野
但多既係咩野,是好是壞就要睇你功夫啦

French press 基本上係用黎沖茶的
忘記佢啦
有冇人飲過amber既espresso? 聽講唔錯
有無書/網係由零開始咁教人?
有無書/網係由零開始咁教人?

連書局都唔去行下
Google 都唔用
好難幫你喎師傅
想係淘寶買aeropress
會唔會有假
同埋想問香港邊度有得買電磨
岩岩放sem
有咖啡經驗
想搵pt咖啡師做
但上極咩part time job 定求職網
都搵唔到

同常啲非連鎖請人都會係fb ig開post
我就係咁搵我第一份pt

唔該曬巴打
香港邊有有得搵人幫手磨粉
香港邊有有得搵人幫手磨粉

磨完之後 15分鐘味道會散失 50%
新手入門想問下$500-$800買邊部咖啡機好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞