lihkg咖啡同好區1

1001 回覆
66 Like 2 Dislike
諾士佛台附近有乜coffee shop
想早餐買杯返office
只知有starbucks and pacific,想搵第d 試下

遠少少k11附近有間urban coffee roaster. 都唔錯的

搵日搵下先
但應該會遲到
諾士佛台附近有乜coffee shop
想早餐買杯返office
只知有starbucks and pacific,想搵第d 試下

遠少少k11附近有間urban coffee roaster. 都唔錯的

未飲過 下次試試
唔要甜既話
唔加奶又易入口d
long black / americano

加奶
latte / flat white / piccolo

加奶多泡 cuppucino
留名

基本分法
葵青係咪無好既coffee shop
葵青係咪無好既coffee shop

!coco-expresso 701!
好鐘意飲mocha 係澳洲讀書 d咖啡平均都幾好飲
不過Starbucks
有冇港島區cafe 係好飲
想去慢慢飲坐半日

有冇bialetti用家

封左塵好耐

邊到有得買同好唔好

生活館 , 清洗煩 但咖啡夠力

而家有隻有埋creama 既,沖出黎種感覺好正

新手玩,有冇豆建議
唔要甜既話
唔加奶又易入口d

加奶
latte / flat white / picco

就咁同佢講就得?
我唔敢叫menu 冇既野
唔要甜既話
唔加奶又易入口d

加奶
latte / flat white / picco

就咁同佢講就得?
我唔敢叫menu 冇既野

通常講凍/熱 大中細杯 咖啡名 一杯 拎走/係到飲

封左塵好耐

邊到有得買同好唔好

新手玩,有冇豆建議

豆我建議去返平時飲開果間問下有咩推介
逐款試 記得佢講有咩果酸味/堅果味etc 試下飲唔飲得出
想去慢慢飲坐半日

2/3 dolci 我覺得唔錯
每次飲都坐大半日

封左塵好耐

邊到有得買同好唔好

新手玩,有冇豆建議

其實唔係好識分點先係高質,高質既豆應該係點

封左塵好耐

邊到有得買同好唔好

新手玩,有冇豆建議

你有玩開手沖?
咁你去開邊間呀

封左塵好耐

邊到有得買同好唔好

新手玩,有冇豆建議

其實唔係好識分點先係高質,高質既豆應該係點

最基本 睇你鐘唔鐘意架姐
又係時間Post 下出黎

原來V60 叫Clever cup
原來V60 叫Clever cup

no~唔同野
想去慢慢飲坐半日

2/3 dolci 我覺得唔錯
每次飲都坐大半日

過兩日去試試佢先
drip coffee ,有 kalita 扇形 / wave , hario V60,Kono 名門/名人,Chemex, Clever cup, 仲有大量唔同廠出o既 扇形 單孔/三孔
<blockquote><blockquote>Clever cup 單品豆

係公司飲最易整係clever cup
我密謀緊買french press/ handdrip 返公司玩</blockquote>
邊度買clever cup好,</blockquote>

淘寶方便

無用開淘寶
有無人係街鋪買過
&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;Clever cup 單品豆

係公司飲最易整係clever cup
我密謀緊買french press/ handdrip 返公司玩&lt;/blockquote&gt;
邊度買clever cup好,&lt;/blockquote&gt;

淘寶方便

無用開淘寶
有無人係街鋪買過

去好景囉,夠方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞