『薪火Post』BNO續期資訊(40) 6月12日香港終局延長戰:反送中定係送你終?

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
又學到野
正解
唉,
而家既政府真係令人好失望……
存多d錢之後,
走去英國住算……
Hong Kong Watch

U.K. Parliament Urgent Question on Hong Kong. Today at 4:15pm London Time
https://www.facebook.com/HongKongWatch1/photos/a.1478139028973232/2187986197988508/?type=3&theater
想問下係咪由交錢起 限期為90日一定要搞店好哂所有文件包郵寄?
因為有個BNO HOLDER既朋友要1個月後先有時間幫副簽驚唔夠時間

https://lihkg.com/thread/1199369/page/1
[突發] 率先出手!大英國會 Urgent Question on Hong Kong

想問下多左句嘢會有咩影響?
影響就係講明你唔係EU
係2015年4月6日之前,放棄BN(O)國籍係唯一一個可以免費放棄既英國國籍。
有無本POST資深前輩/英國通/英文勁人/有英國人脈既人 可以入黎幫手?
https://lihkg.com/thread/1199369/page/3
[Lost case]
最終我直接打去+44 1733 898 763
今次係一個好有耐性好好既女仔聽
最初同我對資料(名, 身份證, 出生日期, 幾多號收到email)
(奇怪位係我冇講過我係香港人 但佢識問我Hong Kong ID card number
但係佢搵左好耐都搵唔到我個report lost record
仲叫我reply返個email等佢即時收到可以再查
但係reply完佢都仲係收唔到
跟住最終佢hold住我條線 話搵佢同事幫
然後等左都有五分鐘 佢返黎話搵到我條record
然後話應該呢幾日會收到email confirm
我條record係佢地database亦應該會cancel
而家就等會唔會收到封確認email勒
[Lost case]
最終我直接打去+44 1733 898 763
今次係一個好有耐性好好既女仔聽
最初同我對資料(名, 身份證, 出生日期, 幾多號收到email)
(奇怪位係我冇講過我係香港人 但佢識問我Hong Kong ID card number
但係佢搵左好耐都搵唔到我個report lost record
仲叫我reply返個email等佢即時收到可以再查
但係reply完佢都仲係收唔到
跟住最終佢hold住我條線 話搵佢同事幫
然後等左都有五分鐘 佢返黎話搵到我條record
然後話應該呢幾日會收到email confirm
我條record係佢地database亦應該會cancel
而家就等會唔會收到封確認email勒

ok 我再自膠一打先
想問下, 我申請左lost, 第1個email 3/Jun, 打完後, 第2個email 5/Jun, 其實算唔算過左5個工作日, 洗唔洗打去第2個電話架??
[突發] 率先出手!大英國會 Urgent Question on Hong Kong
https://lih.kg/1199369
我想知有冇Live睇
自膠入面有
岩岩收到SMS well received document
岩岩真係搵返BNO
過期10幾年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞