『薪火Post』BNO續期資訊(40) 6月12日香港終局延長戰:反送中定係送你終?

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
岩岩問啊媽 原來佢地係我出世果陣有幫我申請bno 同埋我手頭上有一本舊既bno 想問一下可唔可以申請續返本新既 同埋要有咩要求 感激

灰地可以

利申:有份搞,推到佢畀
我明白你睇到今日香港情況後好心急想續領BNO,但點都應該先睇DOC,唔明再問。

成功係烏克蘭KBP入境
一落機開Wifi就見到黑警開槍
我係機場原地企咗半個鐘問香港前線啲fd update下資訊
我依家打算提早結束旅行
又9/6開始根本就冇放假嘅心情
[二次創作] 用廣東話唱義勇軍進行曲犯唔犯法?
https://lih.kg/1208737

啱啱開始作

喜耐 筆院糟努弟滴音Moon

鵝悶萬中一心
屌鳩政府個no mo
前進 屌鳩政府個no mo
前進 前進 進
眼部中槍,大量出血個男人到底係學生定記者?現場消息好亂...
RTHK 司機
好似仲有另外一個
RTHK司機係不省人事
岩岩無啦啦又收到佢地email話我個passport not cancel need further info
但上次封confirmation有埋ref no比我
咁呢封我係咪唔駛理佢
[6.12] 英國外交部發表聲明
https://lih.kg/cMidcT
要求英國政府收容原香港人
may
唉...
同冇講野冇乜分別,無論點計,支共已明顯破壞中英聯合聲明,本來英國政府最有資格出聲,奈何呢班陷家剷態度永遠扭扭捏捏,表面扮君子,內裡實際乜都唔想理,否則兩年前被支共口交部公開講中英聯合聲明係歷史文件,冇實質意義同約束力.... 明剃鳩你英國政府眼眉已經要高規格提出抗議,印象中佢係有出過聲明,但又係細細聲,同冇講冇分別,DKLM正仆街!
見英國佬用屎為就知咩事
已經不抱期望
依家續BNO係咪一定要副簽?唔識有外國國藉嘅專業人士做副簽有冇其他方法?
呢一刻仲叫人calm and peaceful,緊係啦!針唔吉到肉唔撚知痛丫嘛!隔住個北太平洋同大西洋,如果係我都唔撚知痛啦!唔幫手不特止,仲叫人和理非非,我寧願佢個聲明咪撚出!
由May 起用 Jeremy Cunt 呢個中國女婿就知現政府對香港立場會係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞