『薪火Post』BNO續期資訊(40) 6月12日香港終局延長戰:反送中定係送你終?

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
當日寄speedpost on99將文件由信封拎出黎再放入佢個F4 size 封套到
好彩HMPO果邊有人簽收左,等緊佢轉doc recieved 同join queue
lm,終於搵返本細路仔時代嘅BNO,準備搞加簽。
iPhone 用家可以用備忘錄個app影身分證softcopy

實例

然後share去部電腦print
我過期13年
5月9號用DHL寄出,6月10日先收到
passport issue date 係6月4日
如你屬BNO或BC而有興趣參與6月12日(如人數過少,有機會推遲六月尾三讀時才進行) 到英領簽名及提交請願信 請加入TG GROUP:
https://t.me/joinchat/Ccy6XhSmLfu_u_391VAmxQ
2019會有幾多holders
20萬? 30萬?
唔該想問下我已經online apply 左 上網俾埋錢

要副簽 我亦都print 左份副簽form 但係track個到唔見有得dl 份聲名
即係
1. 已簽署的聲明書 正本

呢份野可以係邊到dl 返 定係如果要副簽就只需要副簽份form?

唔該哂
唔好意思

想問下有冇爸絲試過比唔到父母出生證明同結婚證明/ 淨係比到HKID 得唔得 祖父母無係咪無所謂
標準答案 去入境處俾錢申請
如果係大陸出世整唔到呢
新系統冇聲明書,只有附有你提供張證件相既Identity confirmation form俾你download,再colour print出黎俾合資格朋友填資料同簽名、日期。
寫信 解釋原因
好 唔該 不過洗唔洗交返佢地香港身分證copy?
如果係香港出世同結婚,去入境處申請核證副本,否則問返所在國家有冇得申請補領,盡力都搞唔到的話就夾張書面解釋俾HMPO,解釋你提供唔到原因,我申請時系統叫我交埋祖父母出世紙,我心諗自己出世前佢地已經過晒身,兩個o係大陸過身幾十年、另外兩個雖然香港過身,但根本唔知邊度出世,亦唔知佢地英文名串法,根本冇得搞,就申請時附上書面解釋原因。
張list度有冇寫要交?
冇寫就唔洗
好 唔該曬爸打
冇 唔該曬爸打
我記得 4 月尾 download 張 form 個一頁有寫到明黑白同彩色印都可以
而家唔知有無改到
請問一下副簽個人係英國,需不需要郵寄來回兩轉交申報?
申請*
你咩CASE先
好多人
人係英國副簽可以上網做
唔該小喬巴打先

我睇返份副簽form 係可以黑白/彩色
不過自己都印左彩色易對返個樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞