『薪火Post』BNO續期資訊(40) 6月12日香港終局延長戰:反送中定係送你終?

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
柯打
俾錢未
特衰2017先搞
申請都要搵副簽 好難搵
我之前啱啱搵返我本BNO果陣都係咁諗
到最後決定申請果陣先發現身邊有fd係BNO holder,一問就得左
去啦巴打,最重要係肯踏出第一步
上面個巴打咁快既
我31號receive左到依家都未有音訊
想問無特衰護照,但想續bno,洗唔洗申請特衰先?
剛剛搵返 , 即刻續先
Live開始啦
點解要呢?
BTW 見唔少巴打都係HMPO received 起2 weeks 左右就收到 (舊系統)
HMPO 官方就話6 weeks
大家參考下
快到咁.....
前幾日問左屋企人自己細過個陣有無幫我申請過BNO 佢地話有, 但可惜既係 本話護照已經搵唔返 請問各位可以點樣整返本新既 麻煩各位可以抽少少寶貴既時間解答 多謝晒
我頭先入晒資料係個前置到
點解出到黎唔駛counter sign
我本野係2002年 issue
同埋想問下 你地張相會自己影定出去搵人影
有啲國家好似係唔準未成年人士退籍
唔知英國包唔包
When you can give up your citizenship
You can only give up your British citizenship or status if either of the following apply:

you already have another citizenship or nationality
you’re going to get another citizenship or nationality after giving up your British citizenship or status
You must also be:

aged 18 or over (unless you’re under 18 and married)
of sound mind (unless it’s decided that it’s in your best interest)
要填呀爺呀麻果啲資料真係大撚獲
慢慢來,我5月9號用DHL 寄出,今日收到
我睇過要send老豆老母張出世紙正本過去
如果佢地唔肯比咁點算

佢地係淺藍嘅和理非
同佢地講BNO佢第一時間話無用
冇唔洗等登填,寫信講明原因
我改過名,有改名契正本,冇生父資料,可以點搞
手上本BNO 2011年到左期當年唔生性去申請特衰
好簡單:唔好搞
#1-#16你都當垃圾仲續乜?
屌五月頭遞左application,5月22號補交副簽,HK Post個status到依家仍然係停左係24號,check Royal Mail就話Andy哥28號簽收左,但係so far都仲未有updates,好撚忐忑
明白我返去再重睇,都多謝你回覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞