『薪火Post』BNO續期資訊(40) 6月12日香港終局延長戰:反送中定係送你終?

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
一定無問題
我都係苦主,5月13日排隊到而家
支持
又係寄失野既我
HMPO 覆我要手寫一封cover writing (打唔得?) + 填Lost or Stolen Passport Notification
郵局賠償方面努力進行中
香港加油
我同你同日,但仲排緊
呢排大家都忙啦
睇割席撚狗好忙
23/5 joined queue,而家仲係queue..... 公平咩?
師兄要交相,係舊系統申請?大約幾時開始上網登記?
我係新系統,大約13/5上網申請,冇交父母同祖父母出世約,仲有祖父母結婚證明都冇。(有附加解釋信)
first adult成功 bno 係bb樣
5月29寄speed post
5月31成功派遞
6月5 join queue
6月14 printed

好期待!
23/5 joined queue,而家仲係queue..... 公平咩?
巴打交d文件係咪同我差唔多
我係新系統,大約13/5上網申請,冇交父母同祖父母出世,仲有祖父母結婚證明都冇。(有附加解釋信)
想問寄左資料(包括特區全本彩色影印)去等回復期間我用特區出入境有冇問題?
求救!
我申請左 bno, 用online photo.
我申請時係報A地址, 但剛搬屋, 轉了B地址, 但我打算寄出去個張差餉單係報B地址, 請問我點樣可以改到地址為B地址?
新舊地址證明同交,加書面解釋。
我問過HMPO,佢話香港宣誓紙都得
謝謝! 就咁樣做啦!
13 May 2019 Join processing Queue都未有消息
果陣果張唔見左
聽日再去宣得唔得
師兄係新系統定舊系統?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞