『薪火Post』BNO續期資訊(40) 6月12日香港終局延長戰:反送中定係送你終?

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
我知實際唔洗 但佢system寫要live UK
我信用卡比左錢重新apply 又要比多次錢

其實唔係好明你話個人confirm 個identity 係你個樣,就唔使副簽,你意思係online 有人即時對一對你個樣就唔使副簽?
不如直頭問埋自己呀爸呀媽有無BC
提交申請之後要幾多日內寄文件去祖國?
如果申請人居住及於英國申請至係,否則唔需要,幅圖從我張副簽form第一版cap落黎。

but 其實我搵到人搞 但我本身填錯 唔想佢彈番我轉頭叫我搞 我搵人填完再send番去 一來一回好耐 先直接求其up d野博大霧睇下有冇機直接pass
填好晒 新system online form
自己嘅document 都跟佢指示準備好
約個朋友幫我副簽
係兩老出世紙同結緍証書佢地怕唔肯比我寄正本 睇下同佢地一齊去入境處比140整張副本先 Color Copy 正本係咪未必過到
哦,原來如此,如果你有BNO身份,應該唔會彈既,最多都係要你補交資料..
又要開新POST了
莫非日後真係要專登預約時間去英倫一轉用premium service換護照
揀錯HMPO都無問題,副簽張表都係一樣,只不過揀錯的話 提交文件會少好多,跟其他人send 返正常須要既文件就可以,唔冼重新申請多次
文件我跟齊first adult passport send
但揀HMPO既話會變左直頭副簽表都唔洗交
所以我索性cover letter打定底話我冇朋友博佢直接Pass唔洗我補算
就快又1001啦
想問下見到有人簽收左但status 一直無話received 係咪正常
佢收咗都要人手入個pex落去system度㗎
等下啦
好懷念舊系統最快10日內收到新passport
當年舊system 果時成日懶冇搞
而家真係唔懶得
6月7 joined processing quebne到而家都未有update
唔搞唔得啦,再唔搞就要共享大灣區榮耀
今日香港時間朝早7點半左右我上星期五寄個SpeedPost先至送到去英國嘅派遞局
繼續等
Thx Ching 好驚寄失老母結婚證書
加上自己又on9左無用多個公文袋先入落speedpost個信封
5月7 joined processing quebne到而家都未有update
舊系統好快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞