『薪火Post』BNO續期資訊(40) 6月12日香港終局延長戰:反送中定係送你終?

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
今朝已收EMAIL話CANCEL左本舊PASSPORT(我報REPORT LOST)
比左REF NO我去可以重新申請
而家又返左第一難題 要搵個有BNO加識左2年既FRD都有D難度
早排同一個BNO HOLDER既FRD絕交左....
BTW過兩日等香港呢單野解決埋先再搞算
Moreover, there are 170,000 British national overseas passport holders, many of whom reside in Hong Kong.已經唔講三百幾萬
準備應付伸手黨
HMPO:我唔會ot
新申請真係除時排到下年
HMPO: わたし、定時で帰ります。
2006 expire啊
我岩岩收琴email 叫我confirm the type of British passport you held ,a British National overseas or a British Dependent overseas . 應該點答好

利申 97前出世但老豆老母冇申請過任何
身份證大法都收哂皮 同埋都好肯定父母唔係holder
新post留名
香港人加油
用啲scan文件app都ok 嘅. Mac有內置可以遙控iPhone scan doc

上個post都見你講過用舊系統申請
btw你冇拎過BDTC定BNO咪照講你係neither
你試埋解釋吓你係97前出世仲細個,父母冇幫手申請過護照出國之類睇吓HMPO點答返你

不過其實照英支聯合聲明
HMPO應該冇必要問返你係咪有BDTC
我新系統搞,4月中寄出收到等到依家
想博一博講BDTC
反對送中
香港獨立
林鄭下台

留名
你地交資料係咪有交出世紙正本同埋老豆老母結婚證書正本去
我打算申請,呀媽叫我幫佢整埋
你需唔需要交出世紙正本同父母結婚證明係由個申請系統決定
詳情睇返#3
有法不依, 支持修例!

有無揀錯authority? 之前個post有提過如揀錯左會變左唔駛副簽
到時有份check list, 到時交比你自己check
如份check list無寫(color)photocopy嘅字眼,即係代表要正本文件
吉高好有效率喎
副簽人英國國藉係咪包括埋bno?
完全搵唔到有bc / 現有 bno holder專業人士
同frd都過左期 互簽得唔得
日本退稅?
係呀 因為佢有個印係印到張紙+護照果頁 唔知扔唔扔得
個張野你走時要係機場比返日本架喎....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞