『薪火Post』BNO續期資訊(40) 6月12日香港終局延長戰:反送中定係送你終?

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
正wor, 仲直接過身份證大法
早啲send埋proof of identity畀佢應該仲快 又唔洗誤打誤撞咁畀錢申請先知自己有冇
mon 住薪火post嘅巴打不妨將佢納入講解renew BNO嘅網度~
照咁話冇人幫到簽?
見好多巴打話今年嚴左好多,冇副署會掉返轉頭
呢個正
我寧願佢睇錯
想問特區護照彩色影印本可唔可以雙面印?
我係,得張Identity confirmation form印出黎俾副簽人填資料、簽名,連同support documents寄去。
特區護照都要試
掉返轉頭再算

BTW
早續早享受
遲續有排受
唔可以
今個 post 最快好似係五個半鐘就 approved
我就黎 50 日
六月準備放假
大把人申請

BTW
早續早享受
遲續有排受
你要搵既一定有,
你有BNO咁同你一齊長大既10個點都會有1個用BNO,
朋友無既咪搵老師幫手
集氣 8月中飛
打開曬佢黎影,A4單面印
1,2
3,4
5,6 咁
我7月中飛祖國
87-90產物,當時護照簽發未電腦化,照道理HMPO電腦完全無紀錄,可能只得manual紀錄,你寄之前最好每頁留底。唔見咗,你咬佢唔入。
BTW 我authority BNO寫HKG,但apply果時填左HPMO
變左RENEWAL, 後尾CHECK如果填番Others 最後會變first adult 同埋會比條link我叫人identify我個樣,但我填錯變左冇左條link

最後coverletter寫左我填錯 同埋話我之前唔見過身份證 我coverletter寫左話我HKID 同 特衰PASSPORT係分別16年同18年ISSUE 證件上面個樣其實都CLARIFY到同我UP張相係同一個人嚟 寫埋話我冇朋友 問佢唔搵人做IDENTIFY得唔得

住址證明用民政處宣誓

upload張相背景唔係淨色 屋企燈光問題 上下有少少唔同色同塊臉有少少shawdow 但照過到system就由佢算
有無試埋揾英聯邦?好似澳洲,新西蘭,加拿大依d港人熱門移民嘅國家
我同巴打衰同一樣野又係寫左HMPO,禁最後巴打有無副簽到?同埋點叫人identify 巴打個樣

可唔可以比個cover letter 參考下

我重新APPLY過 填番啱哂D野既話,system話會比條link我 叫我send條link比人 果個人confirm個identity係我個樣就得唔洗填form副簽 但我本身填錯左 所以連條link都冇得比人

Coverletter就咁話自己填錯同埋抄番以前d人d commet就咁講as a hongkong citizen it is not easy to find someone living in UK WITH CURRENT UK PASSPOT TO CONFIRM MY IDENTITY囉 英文差廢事獻醜了
師兄,副簽人唔一定需要居住於英國喎,係咪有野誤會左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞