『薪火Post』BNO續期資訊(40) 6月12日香港終局延長戰:反送中定係送你終?

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
最近嗰post多咗人
係多咗好多人
用新system申請,有個位要我交相同埋搵人加簽,
加簽個人如果係住香港嘅BNO人士,
洗唔洗photocopy of passport?
佢有一句係 "a photocopy of your passport’s photo page – unless you’re a UK or Irish passport holder"
BNO算唔算UK or Irish passport holder?
DOC見到了,thanks

如果你的副署人為英國國民或愛爾蘭公民以外的英聯邦國民、歐盟國家國民或美國護照持有人,副署人必須提供副署人護照個人資料頁的彩色影印本。
英國國民:
英國公民 (BC)
英國海外領土公民 (BOTC)
英國國民(海外) (BN(O))
英國海外公民 (BOC)
英籍人士 (BS)
受英國保護人士 (BPP)

唔係咁BNO係咩?
以為要真係英國公民BC嗰d先唔洗
如果出坦克車係咪有機會變真. 英國人
本來仲想俾負評你,不過捲落黎見到你有真係睇doc就算啦。
如果要靠咁至平到權,我寧願呢世都睇唔到平權....
唔好怪小弟冷血。佢出坦克車一刻,香港人已經贏佐。

之後的事放心交俾英美聯軍。以trump的性格,睇到呢d黃金機會唔申張廉價正義就有鬼啦

你認為依家d解放軍打得過美軍?

有d嘢,no scarify, no victory.

唔覺意美國會出兵
始終香港係中國領土
咁樣同打核戰冇分別
如果出坦克車係咪有機會變真. 英國人
如果要靠咁至平到權,我寧願呢世都睇唔到平權....
唔好怪小弟冷血。佢出坦克車一刻,香港人已經贏佐。

之後的事放心交俾英美聯軍。以trump的性格,睇到呢d黃金機會唔申張廉價正義就有鬼啦

你認為依家d解放軍打得過美軍?

有d嘢,no scarify, no victory.

唔覺美國會出兵
始終香港係中國領土
咁樣同打核戰冇分別
中国庫存量先400幾粒,有乜嘢資格同美國玩核戰?

係開坦克入城一刻,佢已經明顯違反哂聯合聲明。

法理上,英國有權馬上恢復行使南京條約,北京條約。而美軍就幫拖打。

仲有,香港有8萬幾個美國公民,保護自家國民安全係美國政府的責任

呢度已經最少2個理由足夠英美出兵。
x2,我覺得只會加快中共於香港實施集中營、教育營,將舊香港人關起,其實眼見中世處理西藏以至新疆手法,一早已經預計香港會發生,只係我希望未發生前支爆,舊香港人可以逃過大劫,而家睇黎xx營會比預計早實施,大家自求多福,God bless HongKonger!
最大機會係撒僑,接收bno 難民申請
然後由得香港淪陷
係時候學好英語,唔知學唔學得切呢?
長遠會收返香港係有可能嘅
始終支那喺2017年講英支聯合聲明係歷史文件嗰刻開始已經係非法佔領香港嘅偽政權
唔可以隻眼開隻眼閉
之前星期日遊行話叫人寫bno number同聯絡方式條友無聲無氣去咗邊
英國領事館已確認開放領事館範圍供市民休息
英國領事館都唔畀人入去休息
今日冇開喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞