『薪火Post』BNO續期資訊(40) 6月12日香港終局延長戰:反送中定係送你終?

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
咁整*
我幫緊我女朋友申請
佢爸媽兩個都有BDTC護照但冇申請番BNO
我幫緊我女朋友申請 90年出世
佢爸媽兩個都有BDTC護照但冇申請番BNO
佢曾經有加過名落呀媽本BDTC嗰度,
之後有03-95首次登記身份證但都係冇BNO,
出世紙有established係咪即係可以用身份證大法?
THX, 等我試下先, 我今日先知自己有果張CERT.
卡住咗喺
Check your photo
我upload完佢叫我自己check
之後問Do you want to submit this photo?
我選Yes, I want to submit it
之後Continue無反應…
聽日會唔會帶定本passport跟身好d
有無巴打知 postcode可以填咩, N/A, 00000都試過唔得
你改個名嚟?
係搵人online countersign 會時要填
佢係英國人?
都係香港人,揸BNO
用乜電腦browser?我用Firefox冇問題,仲有網上申請時最好暫時off晒adblock之類廣告過濾plugin。
佢人在英國?
人在香港
DOWN張FORM印出黎比佢簽
之後同你啲文件一齊SEND比HMPO
Mark Field 肯改稱 BNO 為 Not Full Rights British Citizen. 希望遲啲真係會平權為 British Citizen .
請問有冇合資格做counter sign 既專業名單?
有朋友係BNO 持有人, 同時係香港既測量師, 請問合資格嗎?
原來hold太耐都會收皮
冇朋友有BNO 但要副簽點算呀
睇doc話有乜野比唔到嘅要喺additional information入面解釋返,
個additional information係邊個page? 定係我直接打出黎寄埋去英國?
直接加封信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞