『薪火Post』BNO續期資訊(40) 6月12日香港終局延長戰:反送中定係送你終?

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
我都諗住呀
Hmpo有消息再update巴打
其實我好似諗起果陣有去民政署宣誓,唔知immd呢張唔得,果張得唔得呢,不過果張都係唔見左
我問過hmpp,佢咁覆我
As you have changed your name , the office require a change of name deed. the document you sent in only advises you have added a name .
*hmpo
改名契要改身份證之前做~
呢家改左已做唔返, 我剛問律師行
我問過hmpp,佢咁覆我
As you have changed your name , the office require a change of name deed. the document you sent in only advises you have added a name .
改名契要改身份證之前做~
呢家改左已做唔返, 我剛問律師行

佢淨係收改名契,咁點算?
你係咪18歲時順手加英文名?
你試下解釋香港18歲換HKID時可以加英文名不需要改名契

已經寄埋本舊既過去,唔知點解其它巴打 lost case 仲快過我地呢一條隊
我都問左,律師話可以做一張野,證明加前同加後係同一個人
但個張應該唔係改名契?
只係律師出封信証明加前同加後係同一個人?
有冇講幾錢? 咁不如直接比錢出呢個, UK應該信律師多D
check 左
應該係國際公證
但未check 到幾錢
張半金牛
你問邊間?

我都問左一間係MK
國際公證人律師 可以見證宣誓+簽名
但文件內容需要,客人自己寫😅
見證宣誓簽名 $900
呢d case唔可以去民政署宣誓作為證明?
最出名超人果間呀
如果你有咩更新可以係到通知聲嗎?因為我同你情況一樣,但我就未收到任何通知
X2巴打
第1頁話去台灣無問題
咁有無人係一路都用緊特區護照去日本
但之後突然有一次轉左用BNO入日本境, 會唔會有問題
我怕一陣日本話我無啦啦做咩轉PASSPORT
冇問題
me too
啱啱收到message 話documents received, 想問下排隊係一批批排,定係個別check 完文件無問題就排?
呢度應該冇HMPO職員,唔知實際安排....
我地等得好苦,見有人遲申請都快過我地批到手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞