『薪火Post』BNO續期資訊(40) 6月12日香港終局延長戰:反送中定係送你終?

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
我發現新系統啲處理速度真係好唔穩定
一啲人等成個幾月
上面個巴打兩個星期都冇
我開頭都怕唔得
如果真係唔得我打算叫朋友幫我寄去
好彩佢接受左, 希望後來既巴打一樣得啦
有d 白痴野想問

比副本果d docs, 如果我用電話影,再用colour print, 大家覺得得唔得?

唔係唔比錢去影印鋪既問題,而係想知可唔可以咁做,可以既話我即刻可以搞掂
冇講過唔得嘅
影好啲
又新一個post
恭喜晒巴打,睇落破左新system最快時間紀錄?
有冇咁快4/6佢地收到,今日都話等緊examiner黎睇
(舊system)
最近想整本bno, 但係唔知自己屋企人有冇幫我申請過。

見到隔離post有人回覆話可以用身份證大法, 睇身份證嘅簽發日期(我係95年出世,96年12月簽發) + 見到出世紙最尾嗰欄寫住established 就等於100%有申請過bno, 請問下係唔係真,唔該曬
10:17: Okay - there isn't must of an update - the application is still waiting for an examiner to come along and look at
everything.

10:18: The best thing I can advise is to allow more time.

好提子位爸打咁快得左
過晒3關
印象中呢度有人分享經驗話用手機影文件再colour print返出黎都成功申請到,所以應該冇問題既,但最緊要手定d影清d,唔好鬆郁矇,仲有色溫要準d,唔好明明係藍色,影出黎變紫色之類,總之你認為同正本符合都可以試試。
琴晚睇完直播之後好傷心
新系統報咗失就唔需要交報失表
可以無視LS01
睇得唔係好明,
其實用得 color print ,
唔係諗住用 inkjet 印出嚟掛 ?
假若係用得 color laser,
唔索性直接印埋出嚟?咁轉接做咩呢?
比錢啦
唔係撞中星期六日應該仲快
我覺得半夜衝突情況係死差佬同立法會自編自導自演,無需理會,大家繼續做自己認為正確行動已經足夠!
正確嚟講應該係報完失再申請
處理#24位巴打申請個hmpo officer 係咪減緊肥唔食fish n chip
唔係部部printer都有scanner功能嘛,如果係齋printer,都要諗計將證件轉成softcopy至可以print到做副本寄去。
仆街!好撚酸!
你睇上便位巴打比D野咁齊都可能有影響到既
但係如果有香港CI嘅話(我唔sure自己有冇), 喺呢個情況就等於有機會冇BNO?
Thank you

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞