Router路由器 集中討論區(14)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
88u都可以aimesh 唔得果部係87u
88u 同 86u 主要分別係規格唔同 (ac3100 同 ac2900)
同上面巴打講嘅lan port
不過建議86u 係因為硬件新啲勁啲 ac3100 同ac2900網速用冇乜落分別唔大 88u唔建議係因為比較buggy
86u 穩定性較高 而且硬件勁啲 而且又平啲添
有冇人用緊HKBN 100M?
用咩router? 網速幾多

用緊hkbn 100M
用TP Link WR940N 300MB
但網速只有15-25MBPS左右
究竟咩上網公司問題還是router問題
499抵喎,請問邊到入手
灣仔
你幾100mb?
彩你屋企形狀同router位置
冇主力牆ac66 or 68 都夠曬

利申:剛買左linksys ea6350 v3 $499 -4xx尺
499抵喎,請問邊到入手
灣仔
100mb?
啱啱入手ac68u 屋企用緊hkbn 500m 請問咁多位巴打500m 用68u 會唔會話好浪費? 另外刷merlin係咪must?
新手唔好屌我
唔會浪費
對你未來升級有利
merlin for advance function
not a must
多謝哂巴打既解答請問升級有利係指由500m 加到 1000m ?
yes
而家入手86u邊到平?
jumbo 好似做緊特價
有冇巴打知幾錢?
淘寶做緊799人仔
唔知仲有冇
記錯唔係jumbo
都幾平
另外想問巴打我舊wifi ac55u 係咪做唔到aimesh tum得?
要ac66u b1 以上先支援aimesh
好似係

睇下有冇邊個位收得差 / 要多d lan囉
收得差 試下轉做 wireless ap/bridge 睇下有冇改善到wifi 不過係冇aimesh 咁好
換走 支那 link啦
9成 router問題
值唔值 睇device數量
屋企間隔好 一般 一部router 個coverage 係夠哂

數量多係有必要 有部勁d spec 嘅router
唔多嘅話 可以揀平d 嘅 ac68u / r7000/ 同最近彈起嘅 linksys ea6350 好似係
淘寶買同香港行貨有無分別?
仲有高性價比嘅ac66u b1
個插頭唔同 同冇保
淘仔個價係咪平好多我見好多人都上去買

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞