Router路由器 集中討論區(14)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
唔該哂巴打你rbk20+rbs 40好似幾好,係唔係可以推返高flash同ram? 無知一問,其實mesh router ram有乜野作用?
電腦知識欠缺,唔好屌咁大力
40ram 同flash 多左係因為要負荷多啲lan, 你主機係用rbr20 但衛星係40 真係唔知會唔會好左
正路就應該係主機係ram flash 多先最有用,因為你final process 都係要靠主機
Shit, 我以為rbs係主機唔該哂巴打
唔記得講,其實好易記: rbr ( router)主機
Rbs (satellite)衛星
Rbw( wall) 牆身
你都有cat5e 啦
已經出到1000mbps
換cat6 應該得
你自己 試試 cat 5e 果一條 同面板 出唔出到 1000mbps 就知
原來咁簡單,多謝指教
正正常常都唔會突然斷線
唔係
本身打算買rbs 20
搵fd買40仲平過買20
最後入手40
想請教下

1000mb寬頻嘅話係咪用rbk50先會用得盡1000mb

見網上好多人話用rbk40 wifi只有100mb左右
2019 半

有冇咩1000Mb路由器推介
我用rbk23都主router 最快都去過540mb
你聽邊個講? 就算係第一頁個到台灣巴放我屋企floor plan 都無100mb 咁小
Budget?
Ac58u以上都得架啵
Size差別好大其實屋企係咪好大 唔係下下都直上53.... 43其實都唔細,你有無認真睇過size?
珍寶唔係做緊sales?
謝謝各位解答
係屋外入黎第一個位既cat 5線係咪唔理佢都得
係 不過我諗緊你果個case係咪一條線同時share緊比上網同電話線 因為好似見到有電話頭
係屋外入黎第一個位既cat 5線係咪唔理佢都得
係 panel上有電話頭 但都唔會用固網
咁屋外入黎果條唔洗換線啦 應該搞唔到 你想做靚仔d最多都係換埋塊panel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞