Router路由器 集中討論區(14)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
不過最好就換plan做光纖入屋 你依家咁樣share用少2pair線 換咗cat6都唔會快好多
感謝 因為佢d線仔係咁拖手 都唔知點搞
電腦白痴求救
屋企wifi今日長開,成日無事,去到夜晚突然連唔到線,手機電腦都係,手機顯示到wifi標誌,但有個!係到,寫住互聯網可能不可用重開咗好多次都唔得,呢排係咁發生
咁我放心了
咁佢入屋果塊唔好搞
之後router嘅wan(定要經modem先?)插線落果塊嘅panel個上網果個socket
之後router嘅lan先分返去另兩個位

因為你唔識分佢d線就唔好郁佢 淨係放新線去你要上網嘅位就可以
未打完,禁錯左
頂又禁錯唔該曬巴打解答
有冇電腦?直插router嘅lan port睇下上唔上到網
如果都上唔到 就試埋電腦直插modem 如果都上唔到就應該係你個modem有事 咁你就打電話去你用緊嘅公司叫佢地幫你
如果上到就可以換router
屋企得個totolink router,已經直插電腦,都係連唔到線
modem都冇?咁就快d換router啦 比人知你用totolink 好危險架
用埋啲支那link
啱啱轉CMHK1000Mb上網
佢送個個router好似幾廢下
有冇人玩過個舊野?
wifi(5g)都係得200Mb左右
我諗都係買個AC68U穩震d
諗住買set 23,冇貨得20,佢都叫我買rbk20再加隻rbs40
想問下巴打屋企幾大到? 使唔使要4個lan port?
請問係咪得mesh router先可以將2.4ghz同5ghz share同一個ssid?
唔係
有 d router 有 smart connect 嘅
不過smart connect 唔好用
你見到53之後就會覺得好似核電廠既塔
買rbk23咪得囉,細細部
求救,買咗Asus RT-AC68u,本身直接lan線落電腦到,但係顯示連線中斷,想問下係咩問題
就咁插條wan落電腦就上到網
電話用wifi上唔上到網?
上唔到
唔知呢度問岩唔岩?
部電腦wifi card慢 得<20M
買Wifi 手指係最好解決辦法?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞