Router路由器 集中討論區(14)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
如果唔識刷rom係唔係ac68u好過r7000?
隻R7000 download speed有百幾Mb 但upload speed得1.XMb 點搞? 係唔係channel唔啱?
大約1400呎長方形廳,我廳有wifi就足夠,就算用都係比條去機頂盒,然後自己房其實主要都係電腦,另一條好少會長用。
我唔介意用2條port去換輕便同平
感覺上都冇乜野一定要用lan port, wifi都好夠
500幾尺
AC86u 夠唔夠用?定AC68U再抵啲?
主要係電視上網~手機~抽濕機~傳說對決
如果想知隻router 會將你啲資料傳去邊
邊到可以睇到,點block china ip
利申: netvigator 華為modem 苦主
咁又唔係 你電腦係直插線架ma
記住放個陣留意條pk走廊
求推介
500筆直
個plan 係100m
屋企七百幾八百幾尺 但有天台(收到就最好 收唔到亦唔勉強)

利申睇咗#1 但完全唔明 而全屋冇人識呢啲
Netgear 限時六月優惠
R7000 $788
上個禮拜先買咗

https://netgear.anlander.com/collections/special-deals
屋企晤大得700呎
如果想用mesh 淨係買1舊主機會晤會好on居
定佢都係會好過router?
得一舊點叫mesh?
我見orbi果啲有1個裝賣又話可以獨立用既
其實買果啲即係=普通router?
算係㗎
我晤係好識
以爲mesh係佢舊嘢用緊晤同技術所以1舊都會同router晤同
轉左cmhk如何呀?
諗緊smt定cmhk,兩間差$20
點解Asus AC87U冇得用Aimesh,係硬件問題?
買左隻XR500 減價 1680
邊間買
官網 減價
同我一模一樣
$788入咗
好似兩間都租hkbn 我就用smt 既,因為有員工優惠
又幾抵wor
你當mesh係一個more than one既諗法就得 一定要兩隻或以上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞