Router路由器 集中討論區(14)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
原來tp link係原罪 都係買番其他牌子
事實係支那野係好易壞又唔穩陣,你自己都親身感受到
你睇返你屋企範圍同用途可以參考我地置頂介紹,有唔明隨便問
今次應該係pccw網絡問題 因為我用pccw果個路由器上網線直接駁ps4都係上唔到網

Btw 之後tplink真係壞左就唔再買
好奇一問,因咩驅使你買tplink
本身用緊66ub1,想加多隻68U 玩mesh ,想問下兩隻router 中間用lan 線/ 無線 做mesh 分別會唔會好大?

另外有無巴打幫部router 加風扇?我加左一個月後個風扇周圍就好多塵,驚吹埋入router 入面,但又無得打開睇睇(開左無保養)
睇你個則係點,好難話得定唔得
分別一定大
始終兩部嘢都係dual channel 冇獨立channel 做Wi-fi backhaul 實線點都快啲

有人就話加風扇涼啲穩定啲
聽得多 唔係好識電腦野 又唔算貴($600) ,所以買左
加多百幾有netgear
btw 中過tplink伏就會不了
明智
求教
利申爬完文但都唔係好識
希望各位巴絲唔好屌得咁勁
如果3房1廳
廳有1主機
房a 有2主機1ps4
房b 有1主機
房c 有1主機
上面咁多樣野都想行lan線穩定d
但又唔想好似呢家咁由廳拉d 線入房(呢家router係廳)
wifi 主要for手機
想問下rbk40點睇?
定係有冇其他提議點樣整或者用邊款比較好
突然發現rbk40係唔夠子機
即刻冇晒頭緒
定係可以rbk20再加多lan 頭既子機?
其實可以買rbk23 加多個rbs40for 房a.btw 主機用唔到wifi?
我都有隻66ub1,拉唔到lan線入房,諗住買68u做無線mesh,但唔知效果係點

巴打買左到時分享下
有無1000m私樓巴打報下月費價格
我要續約佢開我$258/30個月
用緊netgear r7000有d網站上唔到
有冇巴打知咩原因
用唔到阿
唔該巴打
昨日整左1000mb上網,個師傅喺modem lan線出測速有9xxMb/s,但之後經我個router r8500 lan線出,測得5xxMb/s。
請問Ching個router正唔正常,使唔使set野?同埋我用netgear個新app更新唔到個router,有冇其他方法更新?
巴打有無加風扇?
本身咩公司
新約網上行 好平
最平1000m個plan 平均$118 但成42個月
想問吓R7000係咪要刷rom
新買咗個幾禮拜咩都冇做過
仲有就係
換咗r7000 有間房嘅角落頭都係收得麻麻哋
隔咗兩塊牆
係咪可以買放大器定點去改善
成間屋係得嗰個位訊號弱
同我情況完全一樣 拉條線入房駁個AP啦
即係點 唔係好識sorry
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞