Router路由器 集中討論區(14)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
咁老老豆豆,orbi個樣都幾靚仔,又有大中細size,如果你唔想個router design係拜神feeel, orbi個樣都唔差架

牙石失敗之作
我終情orbi
屋企本身用緊ac86u
轉左hkbn 1000m, hkbn畀左隻vtech router , 但要用佢先可以用家居電話
但bxxcomet 經隻vtech router 就黃燈 , 唔用vtech
直接由hkbn modem 駁ac86u , bxxcomet 就綠燈

請問如何解決? thanks
正正常常咁
如果用OFCA個speedtest
下載長期得600Mb左右 有時有750
上載穩定900Mb
但係Ookla個speed test就好好多
上下載都900Mb左右
但佢送個router真係好廢
黑歷史
其實我諗住用呢條LAN線開一部ROUTER
如果係咁可以我用DESKTOP就唔用ROUTER
用ROUTER就唔用DESKTOP 咁就可以解決件事
我買夠3個,直接阿媽房一個,自己房一個
你宜家條LAN線插咗router, 個router可以再出返LAN線比部desktop架嘛
邊使咁熄黎熄去
同我一樣
要搬去d村屋,問左得6-8mb上網
係咪應該買個4g router插sim上算
試左用電話測速1010都有成20mb
屌 上個禮拜8xx入左
早買早享受
如果我遲兩日買都平10蚊
岩岩買左AC66U B1 好滿意
屋企個寬頻只係300mb plan
依家speedtest竟然有28x
但個ping好高 17x
有無巴打可解答
感謝
分租工廈
2000呎左右
方形,薄牆
有無可能用到單router?
會擺係正中間
有無推薦?
用lan幾ping?
屋企無用電腦
之前隻好舊既router都係5x ping
一隻點夠

點解咁極端有人300呎問三機mesh, 但2000呎問單機
2000呎全部冇牆都仲有可能...有d野唔慳得架
我300呎單機放中間都有死角位
果個地球變左橙燈係咪即係寬頻上網有問題?

我將條上網線直接插落ps4都無網絡
算把啦,扔左佢啦,買支那link預左上唔到網
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞