[Mac撚] 用家/買機集中討論(29) MBP靜靜雞細更新

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
佢咁既步伐不如唔好搞virtual KB啦,到真係出到街+舒適度合格可能已經十五年之後
到時我估個社會有一大班由touch mon教大既人,用AI語音input唔撚需要用KB打字
我上星期五夜晚去銅鑼灣換
星期六晚已經send email話搞掂
有可能係塊LCD panel間廠(LG定Samsung)抖呢幾間廠,話我地衣家整一條長mon,你地諗吓可以點用
但係連塊tracked 擺位都一樣
佢個mon咁擺既話其實都冇咩選擇 trackpad唔係放左就放右
早幾年出touch bar, d 科技網都summary 晒apple 有咩專利,同埋個專利點用法
都啱既
我有d 期待煙條個訂價
intel 個部prototype 講明係示範比d 廠睇可以點玩, 唔賣街嫁, 唔會有定價
咁無啦,部牙石比hp 吸引
出咗i9 macbook pro 真係好想換
依家用緊2017年 13" 512GB SSD
放出去幫補到幾多?
我下一部win laptop如無意外會係XPS 15
至於Mac......真係睇唔到未來
Asus 部 Duo screen都好似好正
我部xps 15買咗一年換咗三四次底版 你諗你
一次一做啲chur野就自動熄機 試過一日熄咗5,6次
一次連bios都搵唔到張1050 用唔到張卡
換完底版第二日 每次開機唔夠5分鐘就 freeze 咗 連入bios都 freeze 再換過
同埋thermal design有啲柒 78度cpu就已經會thermal throttle 到0.78ghz 99度即刻同你熄埋機
用家問題
xps15用佐年半無壞過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞