[Mac撚] 用家/買機集中討論(29) MBP靜靜雞細更新

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
我都想買dell畀個女返學用
但佢死都要Macbook
考慮買13定15
唔該曬巴打
讀咩先
讀Architectural Studies
讀Architectural Studies
個女依家部電腦畫圖
佢日日用到燥底
13夠用?
最好15 不過真係重
如果怕重就13” 512GB ssd + 16GB ram
CPU終於唔係14nm++++++++
抵就絕對係15”抵
Archi 要畫cad其實有gpu 一定好啲
唔揀15既唯一原因係重 唔怕重就買15

咁我買15
翻新機就應該唔諗住 始終買畀個女
新機一嚟未出 二嚟未知個價位
唔該曬巴工
好多年冇見過藍畫面…
想平少少就用education 價錢買或者等back to school
感激不盡巴打
睇哂d建議
我決定買15畀個女用
始終想佢用得舒服
9700kf關閉咗兩個核心之後涼咗好多
機箱少咗熱氣 打機fps冇變

日後唔夠用再開返
唔該巴打
借問聲7月有冇呢d discount
Apple HK冇back to school
但其他公司有搞ownership
唔該曬
你budget有無上限?
雖然俾學生用會有少少過強,不過今水2019 MBP 15”上埋i9+VEGA個性能以薄laptop黎講算係好好
無壞無俾人偷的話夠用到畢業有突,用埋黎做job都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞