[Mac撚] 用家/買機集中討論(29) MBP靜靜雞細更新

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
琴晚發現部mbp 2015 usb port 有以下問題,有無人試過 / 知點搞?
右邊usb port 差唔到iphone,一插條線部iphone 會不停徘徊係charging / not charging 之間
用同一條usb 線插左邊個port 就差到
已經reset 左smc / nvram 都唔得
而右邊usb 係可以正常read write 到手指
你有無第二條線可以複製到同一個現象? (左port得右port唔得)
就咁睇似係右port接觸不良,或者大鑊d係入面USB port嗰塊I/O board有事
你可以打去hotline問進度
一般就算改好多野既BTO,都應該三日內出貨
2018refurb幾個月前都仲建議諗,衣家有左2019款之餘仲要知道左下水有機會改design/KB的話就一定會叫你忍
今晚番去試試第二條線先
thanks 坦巴
巴打幾號買,我3號訂imac都仲係處理中
3號朝早訂imac27淨係改做ssd,打完去客服都係hea我話處理緊今日都第六日,巴打點睇
巴打幾號買?點解我仲係processing
有咩後悔?
即係今日我都唔會轉準備出火
買左就唔好諗啦都準備上機
3皮碌卡就係咁找數先有感覺
xpower XP hu4l1
我都啱啱轉左準備出貨
巴打轉左shipped未,可能同一班機黎香港
買左 因為真係冇機用
好似話mbp 出年換既機會大d
我都係咁,都係8號至11號到一齊飛啦
好似話等ship要一日,ship左報關又要一日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞