[Mac撚] 用家/買機集中討論(29) MBP靜靜雞細更新

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
咁係咪iMac姐? 如果係MBP拎去store啦
就算係iMac,90日內免費打電話支援,一年內免費上門維修

同埋無錯,你係屎忽痕,新機做咩要重裝 除非你想downgrade / upgrade OS version
USB-C同埋TB3各自有自己一set線長vs bandwidth既表格,又有分passive同active
你不如講清楚你個setup包括咩hardware,同埋你想做咩
5.1姐係光纖 surround speakers?
係日本買左dvd但係因為區碼播唔到
有冇巴打識改區碼
5.1 係部mac pro sor
想日常用 差電 插ssd 讀卡

2016 13inch non-touch bar MBP

顯示器背光沿著整個螢幕底部持續或間歇性顯示垂直明亮區域

咁都唔叫做「唔符合個Plan」?
想問點樣搞大佢

我打過去佢淨係話唔符合,我叫佢解釋點解唔符合佢又解釋唔到,不停重複唔符合唔符合

我叫佢畀我同佢判斷嗰邊嘅人傾,佢又話唔得

咁你講乜都得啦,之前畀錢整咗嘅咪冇可能退到款?
點解負皮我
啱啱先出2019會唔會咁快又出新呀
你拎去邊整?
新城市廣場 Apple
你不如講清楚事件前後咁人地先幫到你
照個program字眼2016 nTB係無條件必換
姐係你部MP5.1加左USB-C卡? 度清楚部機同你個hub條線最短距離,同埋你想個hub必需要有既port(s),收窄範圍之後先可以開始搵
USB-C有0.5m 1m 1.5m 2m 四級線長支援唔同data/power組合
你係咪回錯post
部Mac有optical drive應該好舊架喇喎
用VLC應該可以完全bypass DVD region code
我喺2016年10月經大學Program買咗部機

用咗幾個月因為Keyboard冇反應,去過尖沙咀Apple免費維修Keyboard

然後去到2018年7月因為個mon出現呢個問題就拎咗去沙田新城市Apple整,但因為過咗保所以自己畀咗3千幾整,換曬成個Display Unit

整完mon之後2個月,WiFi module 壞咗,我再拎去Apple報價,但係太貴所以我決定唔整

去到5月尾佢話有退款計劃,我就打電話叫佢跟進

部機冇入過水,冇經過第三方維修,自己冇拆開過機殻,一直正常使用

我唔知有邊個位有問題,就算你拒絕我你都畀個理由我,畀我知都好。我電話叫佢解釋下,佢又唔肯答,淨係話唔退
負評係咩原因,我錯了?
係ar,
要1.5m
usb 3 x2-4
usb c x1-2
sd/micro card reader
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞