[Mac撚] 用家/買機集中討論(29) MBP靜靜雞細更新

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
唔好用cover 啦
本身個keyboard 已經唔太好打
笠咗落去仲難打字
粒U都有影響
display機肯定開咗好多野拖慢部機
core M係慢都未至於開幾個tabs就lag
mbp early 2015約咗星期一去換,希望成功
其實衣家iPadOS分支左出黎勁左好多,以前輕度research做唔到但係衣家可以開始考慮iPad Pro
MBA/rMB都係比較唔值買既機,而MBPnTB比較多鑊氣
真係要去到MBP2019 13"先開始有叫勁勁地,應付到大部分需要GPU以外既task
咁你想要咩? 2017 nTB?
呢款加RAM好雞肋喎
因為個mon摺埋個陣點到cover?
Apple 係咪改咗MacBook Apple Care嘅購買時限?之前明明記得買完機1年內都可以補買,點知啱啱上Apple個官網check發覺部機唔符合購買資格
冇改到
AppleCare 係一年內買,但依家冇賣AppleCare,得AppleCare +
AppleCare +係60日內買
咁有冇其他地方可以買返舊果款?
係無左,姐係衣家一買Care就一定係+
好處係多左意外保,壞處係要60日內買vs一年
舊既applecare都會變左apple care +?
唔係部機落地計4年咩
利申一早換咗
點解。。?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞