[Mac撚] 用家/買機集中討論(29) MBP靜靜雞細更新

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
不過mon唔同,有太多其他成熟既對手,而Apple係本身已經hea做仲要淡出左幾年,佢出成點都唔可以叫價太高,如果唔係會淨得fans同外觀先決既客
講真如果去到兩皮,對專業用家係好容易既選擇,講緊同一舊錢可以買Eizo / NEC
長遠可能真係完全自家ARM係好事(對Apple黎講),始終iOS macOS整合都差唔多必然會發生
個問題係個轉折期要點應付,其中響system同apps兩方又要點做... 根本係有好撚多問題要解決
以Apple對Macs既關注度,我好懷疑佢地有無咁既魄力,或者甚至係有心無力,因為以前為Apple打好software基礎既人似乎已經趕走晒
你應該唔係想講嗰面做得似樣吧?
淨係見到模擬x86行到一舊屎咁都知道有撚排都未可以直上ARM
巴打們,我響樂仔台開咪
https://www.twitch.tv/silentmoments
辛苦哂坦巴了,好pro好好聽

不過樂仔就麻麻,又廢又嘈住哂 下次轉另一個partner啦
macOS Catalina

MacBook 2015 and later
MacBook Air 2012 and later
MacBook Pro 2012 and later
Mac mini 2012 and later
iMac 2012 and later
iMac Pro 2017 and later
Mac Pro 2013 and later
Mac Pro 2012 反而無得升,咩理由
有新mac pro ma, 部5.1 要退役
年底可以入返部iPad 做dual Mon
等左好耐啦
本來仲苦等緊佢年尾/出年年頭可能會update部12 rmb
睇完WWDC 見到佢個iPadOS
都幾肯定12 rmb正式壽終正寢
ipadOS 個方向會唔會就係所謂既 "arm macbook" 呢

利申︰未聽坦巴個台,食lunch 先有時間
其實mb12除咗輕之外真係咩都冇
慢慢走落去會係 如無意外
但係輕得好正旅行一流
佢個target 似乎係d 輕量文書工作
最後果句真係…我頭先禁左一下ipad pro 12.5 (lte) 連keyboard 已經係成萬三,仲未計枝apple pencil
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞