[Mac撚] 用家/買機集中討論(29) MBP靜靜雞細更新

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
apple 好仆街,逼人買貴款
舊年我都係因為左計右計發覺13寸一加嘢價錢就直逼15寸所以上咗15
15吋太大 見到完全唔想帶出街
帶出街真係唔好買15
但屋企/固定地方用真係好爽
用緊2016 15”MBP, top case 都換過兩次,撳入去apple trade in 估值得4245 想話幫補下買27 iMac都唔夠加ram既錢
2016 先得 4250
carousell 堆2015 仲賣緊8k-10k
怕麻煩就拎去街舖放
用85員工折係咪就冇得分期
咩原因換?
換左都應該唔影響trade in 價架?
一向都冇分期
即係自己打上card center
https://unwire.hk/2019/05/21/macedge-2/software/amp/
微軟首次推出 macOS 版 Edge 瀏覽器
^^^^
macOS 有機會睇到 Netflix 4K?
oled plan 左好耐啦, apple 自己研發microled 都有一段時間
當初macOS 有dark mode 仲以為會轉oled / microled, 點知而家都未有
買左未試過拎出街用,長擺房,夠位擺27同埋屎忽痕
換top case應該無影響價錢既不過我無諗過值咁奀豬姐
蘋狗叫個動作trade in,但係以俾你個價睇根本係回收
響香港咁易賣俾收機佬或者網上賣俾用家係無咩理由咁做
除非你咁啱有部好舊又殘而佢個list仲肯收嗰d
有冇巴打知點樣係mac set vpn, 有時要返大陸做野,有張大陸卡,有冇教學
我係屎忽痕由iMac 換Macbook
無拎過出街
黎緊如果有新design 既iMac 會換返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞