[Mac撚] 用家/買機集中討論(29) MBP靜靜雞細更新

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
Apple想點,event外出完MBP衣家仲出埋iPod Touch
見佢依家有免費
想換個Enter 制
估唔到要幾日咁耐
出俾啲developer繼續設計4“ UI
成個keyboard換架唔會同你換一粒制

做乜9呀apple
好似傻撚左咁
好似se 咁清貨啫.....
唔係話ios13 唔support se (iPod touch) screen size 咩
之前嘅u 應該未完嘅, 想統一screen resolution 啫
而家d rumor 講緊iPad 個邊行a8 嘅mini4 都有得上ios13
iPhone 行a9 嘅 6s 先有得上ios13, 但同cpu 嘅se 唔support
Mb 12呢
A10
MacBook pro 15吋 火牛係咪無其他選擇只能買返原廠87w

想買個長插放係office用

買60w係咪冇得諗
60W ok 不過full load就會差電唔夠放電快
平時日常用冇問題
平時返office 上下網,睇下YouTube,睇下文,打下code,最多駁多兩隻mon(通常一隻),咁60w又夠唔夠用
MacBook 牛始終買返原廠好
應該夠
插外置mon必須要開dGPU,60W應該會放電快過叉
新xps15 行oled
堆PC laptop完爆晒MBP,尤其係ASUS條巨形touch bar
下星期一WWDC我諗蘋狗一定要發力,如果公布埋d野濕鳩少少都可以認定Macs可以放棄
asus 部野真係示範左touch bar 應該點做先係有用
睇埋intel 部prototype, dual mon + eye tracking, asus 嗰部即刻比下去

WWDC 應該focus 番software development, 睇hw 等9月啦
不過mbp 啱啱先up 完, 冇咁快有update
apple 終極目標係成個kb 變做mon, 佢有專利拎到個mon 打字唔似普通screen 咁簡單....
不過搞唔搞得掂, 會唔會好似air power 爛尾, 真係好難講
我覺得最有趣係幾間廠都用緊個差唔多既design
intel, asus, hp 三間廠個外觀都有點相似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞