[Mac撚] 用家/買機集中討論(29) MBP靜靜雞細更新

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
麻煩哂 坦巴
唔會 個有得自己set shortcut
Of course
聽日出去買先
快點到9 月啦
個adapter 有無推介? 定係求其淘寶一個
iMac 5k 2017 想加ram
係咪要跟足apple個requirement?
Use Small Outline Dual Inline Memory Modules (SO-DIMM) that meet all of these criteria:
PC4-2400 (19200)
Unbuffered
Nonparity
260-pin
2400MHz DDR4 SDRAM

有無推薦? 麻煩晒
如果你想夾埋原裝兩條Apple RAM,新嗰兩條要跟埋CL17
CPU都好難預,不過其實近年Apple揀chip都算揀得已經幾好,只係有其他地方限制效能
我諗只要Intel出到10nm而又夠貨,Apple無咩理由唔用,只係究竟幾時先有咁解
而且對中低效能機款如MBA或MBPnTB,有無10nm可能未係咁大分別
Later this year 姐係幾時
我部air 個mon打撚左柴 之前本身諗住入mbp
而家好兩難喎屌
插個external monitor頂住先
本身5月尾諗住換
之後忙到仆街 而家話唔用蝶式好撚吸引
但係我冇機用啦
依家換好唔抵
好撚崩潰
諗諗下屌住部2018 MBP with Touch Bar翻新機 好冇呢
有部2007年iMac.. 可以有咩用?
唔係仲有咩選擇
2019 mbp太貴啦
你地用mac會唔會關機?
同埋我download左bettertouch果個app
但唔係好識較 window + left呢個動作, 有無巴打比下tips
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞