[Mac撚] 用家/買機集中討論(29) MBP靜靜雞細更新

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
呢度真係異常地靜
睇黎部Mac Pro同隻mon個入口價已經price out晒全部連登仔
呢部連prosumer都用唔上嘅機
除咗之後去士多撚番幾手
都好難有user experience去討論

不過都樂見蘋果做番正常product
唔止貴,個spec 仲要勁到用唔著
1.5tb 既ssd 都未係標準配置時,部mac pro 已經講緊1.5tb ram
個MON堅係正
希望佢遲啲出個4K平民版
有冇人拎過mac mini 去apple store trade in?
網上check 話唔合資格
利申 mac mini 2012 late
呢部神機自己賣咗佢好過
其實咪差唔多
之前用 2017 MacBook Pro 15”
太重所以換13”
我都有部mac mini 擺咗喺公司
都唔知用嚟做乜好
部2010 已經開機開得耐就彩虹波,係咪要換
一般貧苦大眾確實係用唔著丫嘛

以人口數量來計
iPadOS Public Beta會旺場啲
換 ssd 未?
我部mbp 2017 開機都好撚7慢
唔知係咪因為開左filevault 關係
開機係快, 但係load入去好慢....
ipad pro用咩套好? 淘寶果d 差唔多同部機差唔多重
Smart Keyboard
960gb raid 1 system disk
bluetooth module
type c interface

係update 左13 定14 開始出現 不過係要開幾日機先出現
加左咁多卡同埋上到10.11以上,真係可以有好多唔同情況拖慢部野
你自己有無響彩虹波出現嗰時經console去troubleshoot過?
好耐冇用laptop..
近排想買部係屋企床上用下 + 耐晤耐帶出街做文書工作
想問下macbook air 同冇TB既 macbook pro主要有咩分別
覺得佢哋好似差晤多咁
第一頁成個表喺度
我睇完啲spec都晤係幾揀到覺得好似差晤多咁
去一轉Apple Store俾精靈招呼你囉
順便可以去摸埋iPad Pro,屋企用+輕度文書開正iPad嗰面
IOS 13 好似所有app 都支援splitview了, 未試晒唔知
輕度文書夠晒用
再加埋可以用MOUSE,
新功能Sidecar 可以做macbook 第2個Mon
試左
好很快
好正
上個月去過 連佢到好似晤係幾解答到有咩大分別
仲話2部好似
iPad就晤會考慮了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞