[Mac撚] 用家/買機集中討論(29) MBP靜靜雞細更新

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
Upgrade左mojave之後用唔到boot camp
屌 部mbp有問題要reinstall返舊version os
依家upgrade唔返
咩年份嘅機?
如果係2012-2015有機會係甩coating
攞返天才bar免費換
Btw其實macbook個mon唔好用水抹
2018 air
用tempo輕力慢慢打圈捽會捽得甩
試過用cheap紙巾捽唔甩
好!唔該巴打一陣試下先
比啲耐性,輕力呀
越抹越花咁
https://support.apple.com/en-us/HT208922
https://forums.macrumors.com/threads/apple-eliminating-back-to-my-mac-service-in-all-versions-of-macos-in-july.2183454/
蘋狗正式響所有macOS版本摺柒Back To My Mac功能
(其實個功能一向都甩皮甩骨唔完善,不過蘋狗唔係去改良而係決定唔撚做)
有冇人試過disable cpu core達致低溫,低耗電效果?
買咗新嗰部macbook pro 15" i9 嗰部
個keyboard update 咗?
上兩星期換完,晏晝放低,24小時後有得拎。俾佢quote既時間快一日。
部13年MBA個mon同電頂唔住
之前跌爆整過一次 而家接近收皮
本身諗住直出番部2018 MBA就算
但睇下發現冇左插卡位 keyword變左垃圾
Touch ID又冇乜用途 除左終於有retina之外 完全唔想換
咁既情況換都唔知換乜好
又唔係一定既但有就最好 因為成日會睇相
冇既話又要用轉插有d煩
睇apple 好似冇左2015 mbp 翻修
其實我最想換retina 其他冇乜所謂
係覺得新mba貴得黎好多野都冇乜用
唔係想換retina既話 我不如去換display算
間中會有2015翻新,不過會好快俾人掃咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞