(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998(21)

1001 回覆
119 Like 5 Dislike
如果佢係未來人,一聽到成皇志啲歌再加上估中曼聯反cup,已經可以估到成皇志都係未來人,合作就無敵
Push
睇刑好緊張
睇到好緊張
終於有文
唔好呀
我估佢唔係未來人
好緊張
打緊

要夜啲

大家聽日睇
等埋先瞓
都係唔好等

可能要聽朝先出文
早晨
早晨,等文
早晨,春巴
早啊
各位
等文中...
Sorry

因為打得勁少

今日一定有
那天晚上我們彼此試探對方,翌日便像什麼事也沒有發生一樣,我們依舊努力去工作,雙方亦有微妙的共識般不再去提那天晚上的事,可能我們亦知道每個人內心亦有難以言宣的秘密,沒有必要去踐踏對方的底線吧!

在一月中的時候,我代言的廣告陸續出街,我的身影開始進入大眾的視線範圍之內,加上幾首派台歌亦順利佔據各大歌曲派行榜的前列位置,其中第一派台歌「我的宣言」更加唱到街知巷聞,不但成為卡啦OK的熱門K歌,更加被新一代選為婚禮必播的歌曲之一。(這證明栢豪的首本名曲在這時空,亦同樣受到大眾的歡迎。)

二月的時候我的首張個人唱片終於推出,充足的宣傳,再加上口碑,很快便衝破三萬張的唱片銷量。

由於我的唱片成績非常理想,蔣學勤自掏荷包,宴請dream music全體仝人到福臨門慶功(其實不過是五人)。

蔣學勤高舉酒杯,神情亢奮地道:「很高興,dream music第一隻推出嘅唱片,居然可以攞到金唱片嘅成績,我知道各位依排都好辛苦喇!今晚大家唔好慳住我荷包,鍾意食咩,就盡情去叫,鮑參翅肚任你地食。」

文光義道:「阿志隻碟走勢好好,出咗幾日好多地方都已經賣斷市,如果再加多啲宣傳,有機會挑戰白金唱片。」

KYLE道:「淨係計到今日,阿志依隻碟嘅銷量已經超越咗上年林昌奴隻碟嘅銷量;比起早兩星期出碟嘅香圖圖,銷量都只係相差一千隻到,相信聽日已經會過佢地頭。本身有兩個同香圖圖傾緊嘅廣告,依家廣告商見阿志曝光率咁高都主動同我地聯絡。」

阿葆趁機道:「蔣生,dream music咁好生意,唔知會唔會加我地人工呢?」

蔣學勤笑道:「爸爸講過我地公司係唔會待薄幫到公司嘅員工,加人工無問題,我喺到應承大家,阿志隻碟有白金銷量嘅話,我請晒你地去歐洲玩兩個禮拜。」

阿葆聞言呼歡道:「YEAH!蔣生萬歲,祝dream music生意蒸蒸日上,壓過beauty song、golden song成為掌天下旗下最強嘅音樂公司。」

阿葆的祝賀說話,蔣學勤點頭同意,道:「講得好,我敬大家一杯,大家同dream music坐埋同一條船,公司好,大家都好。」

五隻酒杯碰在一起,一聲清脆的聲音響起,聽起來就如某種祝福的鈴聲一樣。
周杰倫出場未
more
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞