【加速版】《小松奇妙物語!》(7)

942 回覆
311 Like 6 Dislike
樂園 小松爸爸係v14?
「好!」馬全鼓起勇氣,決定帶小松離開。

兩人臨行到門前,小松又突然想起葵……

「等陣…」

「做咩啊?」馬全問。

「…」小松沉思熟慮。

「你做咩啊?」

「你都係帶我去囚禁室先。」小松決定了。

「Why!?層數喺更下喎。」

「因為有啲嘢,我必須要拎埋走。」
兩個腦筋像少了條的人,走在一起十分合嘴型。

馬可帶領小松,從升降機落到各囚禁室。入升降機時,馬可拿出一張銀色的卡片,並拍一拍平日按樓層的位置,升降機馬上浮現出樓層的選項。

小松才恍然大悟,自己為何看不到樓層的數字。

「呢張係…?」小松再問。

「權限卡,限制你可以去邊到。」馬全又解釋,不忘囂張的語氣:「係咪好靚呢,嘻嘻。」

「我可唔可以用副黑超同你換啊?」小松摘下太陽眼鏡,問。

「噢…你的確,係個美人。」馬可以娘娘腔的姿態,打量著小松:「你好適合做我爸B公司嘅模特兒。」

「不過…你唔係應該都有張,銅色嘅權限卡?」馬可疑惑。

「係啊,但係太七……」小松忽然打個噴嚏,續說:「我摺爛咗。」

「咁小松,你要去邊層囚禁室?」

「呃,有玄武同朱雀嘅地方。」
「我見過!真係超靚……」馬可搖搖頭,嘆氣:「有時我真係好想同人分享宜種喜悅,你知唔知。」

「我知,有啲嘢就好似世上得你一個知咁,係好難受。」馬可按下,它們所在的樓層。

「無錯,我有次諗住影張相,同大腳怪合照放上IG,點知啲職員即刻整爛我部電話,呢到係唔可以影相……」馬可嘆氣。

「咁嚴格嫁?不過都正常嘅。」

「我哋家族公司每年贊助咁多錢,但我要求影一張相都唔得。」馬可感到難受,但馬可不說。

「叮」升降機很快到達。

開門後,眼前的光景差點把小松嚇壞。
兩條on9
係咪打錯名?由馬全變馬可?
唔好俾佢停
又變咗馬可
變態佬故果個樂園
馬全 (marco) ?
兩個人嚟
自膠 無睇到最新嗰篇
cls咁都記得,我完全冇印象
似係打錯多啲喎 同小松講喇嗰個係馬全
馬可好似貴華。。
Yes,加入咗靈風佢哋

Source: 墨巴FB舊post
啲文字風格開始同一開頭有啲唔同
好好笑
Steve Tsui
好似係隨心日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞