【加速版】《小松奇妙物語!》(7)

942 回覆
311 Like 6 Dislike
「我點鬼知啊……」小松急急離開。

她一邊行,一邊整理自己思緒:「好啦,小松,宜家要做嘅係偷走「玄武」同「朱雀」,就係咁簡單!但呢兩樣應該喺邊?如果我冇理解錯,佢哋係中國古代四神獸嚟……」

「應該會係監禁生物之類嘅地方?但係一座大樓下面,又點會有啲咁嘅嘢……」小松沉思不斷。

小松四處遊走,發現這裡是個密不透風的空間,但由於空調系統做得妥當,空氣很清新。
係啊,學緊RPG製作大師MV,墨巴都有用?
BTW thx for 授權!
有用嚟整過下遊戲
我愛墨巴
推!
「唔…?」小松連眼睛都未摘下,就睡著了。

應該係眼鏡...?
一點開始出
準時???
小松出入了辦公室好一陣子,每每有人經過,她就會拿起桌上隨手得來的文件,低頭扮看。而且,她的偽裝似乎很有效,沒太多人對她生疑,最多只會在經過時多盯幾眼。

「逃生指引……」皇天不負有心人,小松在茶水間到火警逃生路線圖:「睇睇先……我宜家喺休息室,如果要去資料查閱室,就係直行兩個路口,轉左。」

「你好,第一次見。」同樣穿著西裝的男人,進來跟小松打招呼。

「啊…哈佬。」小松想離開,但突然了。

對方在廚櫃中,取出一塊餅乾:「你好後生,仲係實習生?」

「呃,算係半個實習生。」

「喔,點解入嚟做?」對方打量小松一眼,再說:「好少後生嘅,會揀做呢啲。」

「因為我屋企人都喺到做……」

「喔。」對方點點頭,吃餅乾。

小松加油
咁就穿煲
推!小松加油啊!
另一邊,早已溜入資料查閱室的小松,悄然地打量一番。這裡大概有一間班房大小,最前方設有六部電腦,每邊三部,此外左右兩邊都有拉動式書櫃,供人借閱文件。

小松打開電腦,試圖使用。

可惜,電腦需要輸入密碼,使她十分苦惱:「點搞呢……」幸好,房間剛好有位高高的西裝黑衣人前來翻查文件,小松正好可以問他。

「哥哥!」小松在他背後,跳起喊。

「?」黑衣人以為聽錯,抓抓耳朵。

「阿哥哥!」小松又於她耳邊細喊。

「哇…」該名黑衣人嚇得撞到書櫃。
墨巴哥哥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞