Router路由器 集中討論區(12)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
spec 基本差唔多一樣,係ram ea6350 多小小,同埋睇price.com 好似ea6350 平啲,兩隻真係睇你自己喜歡
多謝巴打解答

咁4G-AC53u 同 4G-AC68u 速度上同穩定性有無太大分別?

另外想問下有無用緊sim卡router上網既巴打
爆左速之後分配資源會唔會降好多速?
netgear m1
m1
4G router最快
不過我冇用過
但係得一個lan接口
如果將來有寬頻 我會唔夠lan接口用
如果用m1 就出lan駁多隻router 用,始終m1係wifi 蛋,wifi power 唔夠大
最尾買咗58u,冇幾多間有linksys賣,個個都話linksys好垃圾冇人買,所以唔會賣
咁我都係買4G-AC68u好d
多d lan接口 將來有寬頻都用得 唔洗再買多個router
速度上又唔錯
不過好貴
MODEM 個INTERNET 燈唔著 係咪會搞到
ROUTER 發出既WIFI 連到但上唔到網?
召喚乖乖小毒男巴打
orbi出左新firmware 試左未?
房因為隔咗主力牆 收唔到wifi (2.4/5GHz都收唔到)
依加用緊AC68U 想加多隻Asus做Mesh
有咩推薦? 加隻AC66U夠唔夠做?
番左大陸長隆,未攪呀
剛買左 rbk50, 網上爬1000M, 下午師傅裝完check, Wifi有500M, 夜晚上再check得番百幾二百M, 請問係咪有嘢寫錯咗,定係干擾大?
係咪連左衛星所以速度唔同左? 而500m係連主router
點先知道?
去大舖3C 問啊嘛!細舖梗係無linksys
貴極都平過m1
用speedtest 分別係主機隔離試同衛星隔離試
追哂post都唔係好知買咩4g router好
asus 4g ac68u 已經要$2200
但又怕兩層村屋有位會收得唔好
最怕又要買多舊黎駁上兩樓

想問埋用google wifi 駁唔駁到?

係香港係咪好難買google wifi?
見冇點推介係因為價錢問題定點?
price.com個價好似好流咁
試左,係主Router 附近得2xx M
想問咁多位高手...
我依家用緊RT-N56U
係唔係已經好out了?(用好耐無換過)
我用緊HKBN 的1000M
係唔係浪費左佢的功能?
諗緊買唔買這個RT-AC86U
拜託了巴絲打
Orbi app可以睇到你連主router or 衛星
個陣灣仔電腦城都見到有賣google wifi
Incoming 有問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞