Router路由器 集中討論區(12)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
上面提到嘅3選1
請問ASus 68u 定R7000 好?
SmarTone 1000 mb 家用
asus
因為一路用開netgear ,所以問清楚轉唔轉asus好,請問ASUs會唔會好易壞
Netgear體積有啲大 我會想換企式既router
諗住買隻一千至二千的router
上網睇過係唔係可以刷firmware?
新手 有無教學
你想刷咩firmware? 如果ddwrt openwrt 就買linksys wrt1900acs
方便刷 易操作就
asus 66u/68u/86u 刷 asuswrt-merlin
不過玩花神先刷rom
正常使用係唔使
屋企1g plan
86u夠做?
卓卓有餘
86u 都好頂級下啦啵
lan 線hold到1Gbps 唔難啦
ac68u 都得
想問下呢幾隻邊隻有sim card slot?
諗住FOR村屋4G sim card 上網
R7000 / AC68U / EA7500v2
R7800 / AC86U / EA8300

Thanks
甚至66u
望吓呢個post嘅 #190
Thanks for sharing ching
要有4g 字頭 先係sim 卡router
4g ac68u 咁上下嘅 model 名
netgear m1會快啲
srk60都只係敢話support到40個user,rbk53反而support到250個?
以office用mesh router黎講一定係srk60
Thanks bro
tips: 其實頂樓已經假設你係1000m
R7000p 同7000 有無咩大分別 見佢只係差50蚊
係唔係有新買新?
如果要覆蓋大(2000呎),穿二或三牆,唔需要上網勁,但要穩定
有咩單router可以選擇

有爬文,但好似解決唔到我個問題
公司用,麻煩大家
P有伏 唔好買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞