Router路由器 集中討論區(12)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
我會推薦86u
Ac88u又係啲出名多小問題野
計速度ea9300 cpu 4core 1.8GHz 快過 ac88u 2core 1.4GHz
應該ea9300 好啲 有三頻
ac86u aimesh又得
68u都收得差應該擺位問題居多
想請教rbk20 同rbk40 最大分別係只是flash? 覆蓋率兩部機分別大唔大?諗緊買20 因為40 都幾大隻,但又怕覆蓋率唔夠。

and 想問下小弟呢個間隔兩部機夠唔夠cover?紅點係主router, 藍點送衛星機,謝謝。

高質有floor plan
同我屋企差唔多,但我買左rbk23
其實rbk40 cover range大rbk20小小,都要睇下你屋企幾大到。睇番你張圖見無咩主力牆,你衛星放第二間房應該無咩大問題 ,不過最好放走廊附近,始終有牆都會有影響,當然,如果主router放係廳既長走廊附近就最理想啦
香港地10個8個都係依個則,我都諗緊叫唔叫台灣巴放我張圖上去第一頁算
你敢我咪照放
等我得閒畫張差唔多既放出來
一係拎 居屋d 圖咪算
和諧式 康和式 應該 cover 唔少
okay
唔該曬
係電腦上routerlogin.net
一開始偷懶用ios set up 搞到update firmware failed 最後都係要用電腦搞

速度合理就okay啦
唔該曬
用緊apple 3tb time capsule ,如果要換,有咩選擇??八百呎,尾房收得麻麻地。
用緊正常,穩定和快。
但好小見我間屋咁那多主力牆,勁on9
係穩定同快就唔會個個巴打上黎叫晒救命問換邊款好啦
唔係嘅 tp link 唔襟用姐
keep 住半年 至 一年 咁換 都真係穩定嘅
成日想放 舊mesh 係走廊 天花
效果應該幾好
我都諗緊兩部機係咪用40會好d, 但3 部機又唔知點放好

因為40/43 部機都幾大下,23好吸引個size 係諗緊500mb 同4gb flash 分別唔知係影響乜
Lan out port 位定左改唔到(即紅點),我個case係咪得1部衛星機會收得冇咁好
用緊,暫時無事喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞