Router路由器 集中討論區(12)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
巴打記唔記得大約咩價
定係我最後買4g ac68u既話
應該買多個asus 用aimesh就算? 但口該哂
agger
我仲用咗一段時間幫佢搵關於ea6350v3刷嘅嘅openwrt
用緊totolink a2004ns
由modem 出俾router 再出電腦
前幾日speed test都係1000Mbps
突然之間前日PC個lanport變左green light (100Mbps)
如果我modem直出PC就係橙燈(1000Mbps)
係咪隻router有事? 都用左4,5年 24 X 7 X 365 長開
啱啱出咗部ax88u
心大心細想刷merlin,有冇巴打有刷可以比下意見?
有無R7000用家行緊1000M?想問下大家WIFI 大概幾多 Mbps
前排換左R7000, 用IPHONE 8 PLUS 係Router面前speed test, dl/ul ~ 430Mbps
想問下正唔正常THANKS
想問下RT-AC86U出lan比pc用唔用得哂1000m?
同wifi出到幾多m左右?
490呎長形屋用緊Ac68u擺廳
尾房隔2度牆常斷

諗緊買多部68u 行 Aimesh ? 定直接上86u?
買多部86u行aimesh
返而想買 ax92u
第三季可以單個咁買
我用緊hkbn 100M 寬頻
最近發現可以因為太多devices連搞到wifi成日好慢/收唔到
諗緊換router
請問其實得100M係咪換router都冇乜作用?
totolink用4,5年差唔多 係時候換個好啲既啦
唔知幾錢
支那link
一對 4988,但只想買一隻
不如俾啲實際意見仲好喇
係有事就換
追左兩個post
最後velop dual band入手
$998 一對,so far very good
比我test都唔會 支那牌子一野換左佢
支那牌子其實同made in 支那唔係差好遠
雖然要換我都會換牙石
都幾貴下...
想請教ching意見,過幾日會轉2x1000M
廳同房要換兩部router,暫時睇中兩款

應該揀 Linksys VELOP WHW0102 定係 AC67U?
兩款都係孖裝,但具體分別唔太熟悉
既然有兩條線,唔買兩個router?要velop做咩,velop係mesh來
Welcome to mesh
今朝屋企人未起身就update左,so far so good,無咩分別(好似係)
提醒左我
同埋本身已經拉咗線,照咁睇黎ac67u 應該最抵玩
AC68U 高登中央田入手 $830
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞