Router路由器 集中討論區(12)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
PS4個wifi真係屎黎
已經唔期望佢連線玩會100%時間順,
下載快已經要還神了

不過Repeater有無推薦?之前見到小米嗰隻好平,但淨係用到2.4g

再問埋大家去開邊度買router多? 一陣收工去埋格價 價ok就買埋
同埋其實lan線影響大唔大架? 我一直用緊佢黎幫我安裝嗰條

唔好意思呀咁我多野問
NETGEAR Nighthawk AX8 真係好型棍
我唔建議repeater 無乜用你可以試左新router實況先
跟機果條應該係cat5e 夠用

買就通常珍寶到買 唔知點解你係平人一截
switch仲廢
聽日去望下先麻煩哂你呀
Switch想用5G仲要就日本例 要用雙位數頻段先收到
但switch 起碼行到5gps4
好似做緊八折
有沒有1000蚊左右的router推薦,屋企用緊1000m,想要部用到5g的
之前買左隻ac88u,仲衰過小米
呢隻88u伏黎請細閱置頂
thx巴打
咁我可能會買r7800,你覺得呢個點
唔想再買asus野,隻88u都夠煩,一陣斷線,一時又連唔到,一時連到,但就無網路
88u 唔伏 只係86u 好少少 87u 就大伏(好似係)
拎去保養啦 呢隻唔係好伏啫(好似)
我正諗住flash R7000 merlin, 發現佢個網死咗
我就係想拉條線俾房部ps4 條死人光纖喺嗰到出無計
岩岩買左Orbi rbk40 有啲問題

1.分機個power既插蘇成日有嗡嗡聲

2.分機我係app度忘記裝置之後 想再連返主機但點解連唔到

3.一開始set完主機連分機但夜晚想熄分機熄完之後朝早主機好難連返分機

有冇用開orbi巴打解答
1.我用開rbk23無依個問題,可能你要問代理。
2.你忘記之後好似按主router粒背後制同埋衛星粒背後制試下接。
3. 我就好小關衛星,之前關過再開番都要等幾分鐘,除非你放到好那遠...
1.部機岩岩買直接去間鋪頭換唔經代理會唔會好啲

2.按左粒衛星制但係app睇返係未連到 跟住係app度想連返分機但佢話要連返主機原先既名

3.其實係嗡嗡聲所以夜晚訓覺先熄咗佢,其實都係隔咗兩幅牆距離就大概5米左右
1. 既然新買就問店先
2.我其實未試過按forget....你不如試下用網頁版睇下會唔會易小小
3.你望下我之前po 既floor plan,我其實擺位都擺左兩三日,因為個個屋企唔同,好難講,但你可以試下先放下唔同位,睇下較果點,始終有主力牆,有條長走廊既話,係比較麻煩
巴打 你個變壓器插蘇係咪真係一啲嗡嗡聲都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞