Router路由器 集中討論區(12)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
單router空地2000尺都唔得啦
仲要係一個有牆既地方
買左個asus rt-ac53,個5ghz成日search唔到同連唔到,應該點搞
如400呎穿3牆呢?(因為呢幾間房最主要,其他收唔到就算)
Orbi rbk53應該夠用
如400呎穿3牆呢?(因為呢幾間房最主要,其他收唔到就算
主力牆定普通牆?
主力牆
Orbi好處係可以加衛星,你想邊到收到就加上去, rbs 20,rbw30,rbs40,rbs50 其中rbw30係插牆身無lan 線
請教一下,我有兩部AC68U set咗aimesh,但不時斷線,會唔會係同個router setting有關? 上網搵咗好耐都搵唔到解決方法
Orbi都好stable 又靚仔
公司就正正經經買隻linksys LRT224/Netgear BR500再加ap
咁既方案係最穩定,2000呎用2隻ap行roaming都夠
其實係幾間會議室要用,諗住可以搶埋一份用
所以雙機就無可能
筆直就1500左右
真係公司要穩定都唔會揀synology 啦,用商用router 加ap 唔好
而且唔見得synology router 有幾穩定
要解決你既方案 $1500 筆直太小
試下用有線連睇下有冇改善,始終aimesh 係software 改 一定無真mesh 咁穩定
淨400尺,3牆都冇可能嗎
咁就仆街了
1. reset
2. 7日內返舖換/過左7日就拎去代理換

呢啲問題解決唔到
比多50蚊 送多個字比你
你厚牆唔敢講,不過你話上網唔洗勁既話用linksys velop dual band 3隻 應該就可以覆蓋晒既,不過真係唔好expect 快
如果一隻穿兩牆得唔得?最後個間房繼續做返密室
r7000 天線成日鬆
有冇得搞
三層村屋 一層500尺
想買個Router放係第三層 budget大約500蚊
有冇推介
synology router 個控制介面仲要超正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞