Router路由器 集中討論區(12)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
笑左係咪玩野
獨立屋插蘇係咪同一組線? mesh 穩定啲,始終插蘇電線老化會行得好那慢。
In orbi we trust
裝修拉定多啲lan線啦,多好多選擇
r7000p狗都唔屌
改左都唔會有人睇
我覺得唔似玩野…
會唔會係太長
比著我會問埋,點解router無3g/4g 既
下個post改改
依家用緊r7000放廳 其中一間房隔住兩道主力牆搞到有死角位
本身拉左條線入房比電腦同ps4用 大家覺得呢個case應該買多隻r7000做ap定係點?
睇你方便姐依啲野
ap 速度減半,不了
應該唔關事
可能 要一開頭 就出個 price list + support 呎數 配返d router 先有人理

理論嘅野 佢地係會 快速 碌走
吓?點會?
點會唔會
印象中 唔係行mesh 嘅話 行repeater mode 速度會減半
原來你拉咗線 咁冇嘢啦
咁推廣router都要學下基本功既即食會變左sales區
我都明白啲人見到post就即問野 點擺位都唔會有人page1開始睇
想問吓各位巴打
屋企用緊ac58u
唔知點解最近屋企嘅手機連5g嘅時候成日自動斷線
然後自動連2.4g
當自己手動想連翻5g嘅時候
又無啦啦話我密碼錯誤
打翻密碼落去又話無法連結
但係2.4g又連到
等過翻一陣佢又會自動連翻5g
想問吓呢個係咩問題
同埋手機連5g suppose係應該有幾多mb
利申 屋企全部都係iphone 上網用緊網上爬500m
5G wifi 大概有300-400Mbps
可能係router 唔穩定 間歇死wifi
睇下有冇得更新fw
更新完都 仲有問題 就試埋reset

都有可能 係iphone 個wifi 問題
之前有所謂嘅 wifi 假死 (明明連緊 但撈空氣)

我自己就試過 係部router 比較多loading 果陣 手機果邊會斷一斷
好常見問題 我隻r7800都開始間歇性load 空氣
我用notebook連就咩事都冇
手機先係咁
btw thz 巴打
今晚翻去試下搞吓先
巴打你覺得呢個時候買r7000定r7800 好
單一隻唔再擴充
R7000 博通cpu較好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞