Router路由器 集中討論區(12)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
多謝咁多位師兄

我睇完發覺rt2600ac最適合
反正公司有三層,直接放二樓,3層射曬唔洗煩
咁多位師兄 小弟冇追post🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️ 想買新router 方形屋 唔大 長期多人連線 Budget 1000左右 有冇介紹
各位巴打 請多多參閱置頂
每個post都會更新
用唔到有線.. 因為一部放廳,另一部放房,隔得算遠
我已經將天線拉到走廊,2.4G接受滿4格,5G得2/4格
個介面好食資源,變相拖慢晒個router
咁試下房個部放近啲
之前朋友用緊, 又唔覺慢
請教一下各位巴打
小弟用緊Linksys EA6350
點解我download speed會慢upload咁多既?

新手唔係好熟router setting求巴打解答
放第三層 第一層會收唔到
500蚊筆值 連tp link 都買唔到
最少都要係 高階嘅router 先搞得掂 村屋
淘寶買條20米lan線窗口dum落去仲抵玩
你usb wifi 用5g 定2.4g?
2.4呀
請問係咪有得set 5g?
轉左5G download速度都係咁慢
咁手機果d 無理由lan 線嘅
500蚊筆值 真係有d 異想天開姐
有LAN線再插隻19 TP-Link, 搞掂
有冇跟足#1 set? 同埋你放咩位收?放太遠都會減弱
靠google解決問題了,都係setting問題
各位巴位請你地幫幫手
我上個禮拜啱啱買個部Asus AC58U (原因係我以為上個dlink玩完)用左新router 一個禮拜之後同一個問題又出現,佢話我“the network cable is unplugged" 但我明明試過上網Cable 直出laptop 係上到,一用router 就出事,連wfi都話“connected, no internet",請問巴打們有咩解決方法我用緊HKBN 100mb 上網
唔好意思
請問linksys velop ac1300最高可以support到幾多MB既寬頻速度?
lan 1000mbps
wifi 4xx mbps咁上下
你買咗個gigabit switch 未
點解要買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞