Router路由器 集中討論區(12)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
都講左tp link垃撚圾
其實你行光纖寬頻,姐係dhcp 基本所有家用router 都一插就用得,你只係需要改返你想要既wifi 名同password 就得

同埋唔係得tplink 預設出廠已經有wifi 密碼,netgear linksys 都有,呢啲唔係獨特feature 黎,咪比sales 水你
巴打你買咩隻model? 用2.4GHz wifi 定係5GHz wifi? 同埋有冇跟置頂set 好wifi channel?
同問
我隻AC 68u 都係咁
reset 過 更新過
係rounter 隔離用都係咁
最平係咪去深水埗買?
我買既係Velop,我用apps set嫁 apps入面無得咁set channel
我2.4同5自己swap既 都會有同樣情況
村屋1000mb 用緊orbi rbk43 3樓房跌到得2/30mb係咪正常
我ac68u 都係咀 一日幾次
R7000 wifi地區簡咩會穿牆勁啲
同埋stock 同merlin wifi邊個勁啲
正常set 美帝/澳洲會快啲
stock vs merlin我答你唔到
始終有stock派同merlin派 而我又唔係用r7000
正常家用洗唔洗刷merlin
唔洗
各位巴絲
我月頭換左1000mb 所以換左asus 68u
係咪好似普通router插返啲線就用得
有冇啲咩要set?
同埋點樣set?
係呢方面知識係0
求解答
請細閱置頂
話時話我屋企只行緊單一router,可否disable個mesh功能,從而等佢穩定d?
單一router又點行到mesh
圖片網址[/img]

咁情況
我都係咁
諗吓應該唔關事 我諗意思係你有一部裝置支援aimesh
用LAN線試, 完
R7000 過到600mb?點做到?
各位點睇Orbi SRK60
https://netgear.anlander.com/products/netgear-orbi-pro-ac3000-smb-mesh-wifi-srk60

想係office度裝 大約2千呎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞