Router路由器 集中討論區(12)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
Tp link
人地要穩定同快 tp link 符合到要求
Linksys EA6350v3 / Asus RT-AC58u
支持600筆直都唔洗淪落買垃圾tp link
用左ac66u幾年。最近1個鐘頭佢自動reboot. flash左merlin睇到成61度。
係唔係過熱加風扇就應該無事。定係死期已到?
睇大家好似都用R7000 我600尺長方形屋。放係全屋正中應該唔洗用mesh?目前有homeplug比房電腦行lan都有100Mb。(本身用緊HKBN 1000Mb)
睇你要咩 orbi係mesh 比你屋企某啲位/房上唔到網用
買左幾耐? 會唔會係income moderm個到有事?
Ac58u?
咁都要望下你啲主力牆係邊個位啦,如果放正中既話,2.4g hz 應該全屋都收到,5g hz 就未必得
用咗Sim router 上網黎打機,但佢一轉ip隻game就會斷線,特別係夜晚會好快轉一次我set 咗dynamic DNS都搞唔掂,係咪冇方法解決
用緊Tp line archer mr400
支力牆係正router背後。我拍住牆放。而家係房都都收到2.4g, 5g入房就得返一半。
要玩mesh?
aimesh 好似都不錯。買兩隻ac68u 平過orbi. 有冇人咁做?
網上行 2*1000MB
用R7000直駁Cat6線都係得47XMB
想問吓係邊度出事呢 好想行到900MB UP
佢Default用DCHP Server ,我較咗佢個leaser time做2880mins ,但佢有時都分鐘到就轉
好多人都有用ai mesh, 如果平玩mesh 就velop ac2600 $1200 價位
行4G 就解決唔到 4G 係會係咁轉ip
有冇reset / update firmware 正常r7000 直線應該會出到9xx Mbps
我行4.5G 咁我咪中咗伏本身諗緊用sim黎打機,依家根本搞唔掂,係咁轉係咁斷
有冇巴打收Router,
Asus RT-AC5300, 已Flash Merlin, 死左2.4ghz, 其他正常
https://t.me/HKGKagamineRin
2600效果點?好過單部r7000?
有隻6350v3用左個幾月岩唔岩
想問下啲router用耐左,有時會有信號但上唔到網既情況,係咪即係打得柴?
一開始Set嗰陣叫我更新Firmware我更新咗
係咪一定要Stock先出到900UP?
而家可以點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞