Router路由器 集中討論區(12)

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
發現關左都係不斷斷

但得電腦有依個問題 其他平板手機都無
求救 有冇高人指點一二呀
modem 直出有幾多?
中伏者🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️ 岩岩出冇耐買返嚟 5G bug左咁 ping值勁高 後期更新fix 而家就到2.4G有問題 係房長期得幾mbps速度 之前都唔會 轉過哂channel 都係咁 以前都唔會 以前起碼平均有30-40mbps以上 部機本身溫度又偏高 而家諗住用到佢死就轉
你見我哋冇推過就知咩料
同埋你又唔Google
手頭上冇電腦 不過用PS4個Network test試到有750左右囉
又拎ps4黎做test
有750 都算正常啦
一隔隻 router 就跌到得 450?
揾部 正常嘅電腦 試啦
就係load avgle 好慢
asus會唔會出返個平民ax router?

velop mesh wifi 幫到你
要ax做乜
得***支援
有啦,不過未出
ax58u ax3000 全intel spec 同netgear ax4 一樣
不過ax58u cpu 快啲 有埋2.5Gbps wan
新買左個ac68u
插好線搞完setting到話pppoe帳號或密碼有誤 請重新輸入帳號密碼 請問點搞
用緊hkbn 100m
利申:電腦白痴
小心打得多眼矇
頭先google完轉左做"自動取得ip"
而家就話"你的isp提供的dhcp功能發生錯誤"
請問可以點搞
諗起換左orbi,老母去廁所由以前5分鐘,依家就20-30分鐘 係到煲劇
鎖佢速逼佢出黎
想問一問。我個router開頭用果陣有440-450
第二日用就140-150 要重開先可以去到440-450
我有跟第一頁去set 想問下大家有咩方法可以唔跌番落黎🙏🙏🙏🙏🙏
麻煩大家🙏🙏🙏
最近買左隻Asus 4G-AC68U,

電腦, 電話, PS4 都連到2.4GHz

電話搵到5GHz但連唔到,

而PS4 就只係得2.4GHz 搵唔到5GHz

有冇巴打話我知邊到出現問題, 可以教下路應該點set
重開 reset乜都做齊曬
個router 連線狀態顯示您isp提供的dhcp功能發生錯誤
上網睇話更新win10就得 但係上唔到網
我試過用router插藍色個位條線直駁電腦 一樣試唔到網
點搞
modem 都要 重開
modem 直出上到網嗎
Modem直出係咪指插router藍色位條線直插電腦?
係既話 試過 都係上唔到網 佢顯示identifying 沒有網路咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞