『薪火post』BNO 續期資訊(31) 支國爆了,你們應當悔改

1001 回覆
45 Like 1 Dislike
續特衰就真係打飛機啦
仲要係墜緊機嘅飛機
淨係諗到要同何志平等嘅支那白手套用同一本passport就開始心寒
擔心會唔會有一日會俾人落閘當敵國人,要俾人當支那人噉對待
終日提心吊膽,食唔安坐唔落,茶飯不思,以淚洗面
續返本bno用嚟平衡下心理健康都在所難免
等心靈有返啲慰藉
天滅支共
香港獨立
bno平權

又要來黎名了
香港獨立 太多土共喇
香港歸英
新post留明
no news is good news
「No news is good news」要放當眼處
我對歸英冇咩感覺
想做美帝其中一個洲多啲
12年前用廁板,12年後用BNO,完全無問題
25號寄
英國當地今朝06:55 送達處理中心

hmpo仲係 awaiting information
無消息=好消息
處理中心=未派
仲有0655邊度會有人派信收信呀
處理中心係速遞個處理中心, 唔係hmpo
我知呀
已收到新bno
請仔細check下
請仔細check下
Nationality: bno
有冇巴打用過BNO去烏克蘭
Timatic寫得BC可以免簽去
想plan畢業去一去核電廠
係咪要親身去領事館走一轉?
最好申請返啦
我23號寄
26號hmpo簽收咗
今日轉咗being processed
求高手解救....

Unfortunately, we still require your parents original documents.

Our records show your previous passport was issued before the introduction of our computer system. Unfortunately this means you cannot apply to replace it, and instead must apply as a first time applicant.

This means that you will need to send us the following documents:

Yours and both your parents original birth certificates.

我已經寄左自己出世紙去,但佢仲要我老豆老母張出世紙,但佢地無(七十年代移民潮)。全家d舊bno又搬屋果時扔左,我可以點做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞